Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valkealan soramontulla tavataan!

Valkealan oma jäähalli on rakennettu soramonttuun, joten tuo otsikon lause kulkee edelleen lentävänä lauseena.
– Ylpeitä olemme kotiluolasta, Jarmo Martikainen toteaa.


Valkealan Kiekolla on tällä hetkellä kaksi joukkuetta. Ikämiesten Valki HP ja miesten edustusjoukkue, joka pelaa tällä hetkellä II-divisioonassa. Martikainen toimii Valkealan Kiekon edustusjoukkueen managerina. Syksyllä ehdittiin pelata kiekkoa marraskuun loppuun saakka. Sitten tuli sattuneesta syystä pakollinen tauko peleihin. Kausi ehti lähteä hyvin käyntiin.


Valki oli sarjanousija edelliseltä kaudelta, ja he lähtivät haastamaan peli kerrallaan uudessa sarjassa.
– Viisi peliä ehdittiin voittaa, viisi hävitä. Sarjanousijalta unelmalähtö kauteen, olimme sarjataulukon puolessa välissä, Martikainen sanoo.


Paketti kasassa
Edustusjoukkueessa on hyvä tilanne. Paketti on jo täysin kasassa syksyä varten. Runko on olemassa ja syksyllä tulee aina uusia pelaajia täydentämään joukkuetta. Runkoryhmä on pelannut yhdessä jo monia vuosia. Nuorempia otetaan Martikaisen mukaan aina mielellään seuraan. Usein pelaajat tulevat KooKoon A-junioreista. He haluavat vielä jatkaa pelaamista kasvettuaan ulos juniorijoukkueista.

Valkin edustusjoukkue on Kouvolan alueella ainoa, joka pelaa II-divisioonaa. Siirtyminen ylempään divisioonaan tarkoitti myös suurempia menoja. Joukkueen budjetti tuplaantui, kun siirryttiin III-divisioonasta II-divisioonaan. Kasvu johtuu suurelti pidemmistä pelimatkoista. Nyt matkustetaan jo Jyväskylän seudulla, Tikkakoskella, Laukaalla, Varkaudessa ja Suonenjoella asti. Liikkeelle lähdetään linja-autolla.
– Bussi vuokrataan Kymen Charterlinelta. Reunasen Petri on tiukka yrittäjä, mutta tuli hienosti vastaan, jotta joukkue pääsee pelimatkoille, Martikainen kiittelee.


Edustusjoukkueessa on ammattimaista peliä, ja miehet ovat jo täysiä urheilijoita. Joskus 20 vuotta sitten autossa saatettiin vielä läiskiä korttia, mutta nyt keskitytään jo tulevaan peliin. Suuri osa nykyisistä pelaajista on tullut KooKoon kautta. He ovat saaneet sieltä hyvät eväät tulevaa varten.
– Iso kiitos KooKoolle, että tekevät niin hienoa työtä junioreiden parissa, Martikainen kiittää.


Aikanaan Puhti, Valki ja KooKoo menivät yhden lipun alle Pokliin. Juniorityötä lähdettiin kehittämään yhdessä tuumin.
– Jos halutaan kehittää niin sanotusti pienen paikkakunnan kiekkoa, niin se on tehtävä suuremmalla porukalla, Martikainen toteaa.


Nykyisin kaikki juniorijoukkueet kiekkokoulusta alkaen purjehtivat KooKoon lipun alla. Kymenlaaksolaiseen seurayhteisöön kuuluvat Kotkan Titaanit, Haminan Kiekkoympyrät, AaKoo juniorit sekä Iitti Hockey. Valkista on lähtenyt pelaajia myös maailmalle tekemään uraa jääkiekon parissa. Sami Tammista Valkealan Sanomat jututtikin jo aiemmin tänä vuonna. Hän pelaa tällä kaudella Visbyssä. Valkissa uraa aloittanut Juuso Pulli on pelannut kiekkoa Keski-Eurooppaa myöten. Joukkue odottaa syksyä, jotta pelit pääsevät taas jatkumaan. Soramontulla tavataan!

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: