Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

30 vuotta sitten 1.5. ja 9.5.1991

1.5.1991
*Kotiseutuneuvos Heimo Pohjalainen toi puheessaan esiin sotiemme veteraanien merkityksen maan vapauden puolustajina. Heimo sanoi veteraanien olevan hyvinvointivaltion omatunto. Anu Venäläinen soitti veteraanijuhlassa Beethovenin sonaatin ja Schumannin arabeskin. Kymenlaaksolainen lausuntaryhmä Materikot valmisti ohjelman, joka sisältää Kantelettaren tekstejä ja oman aikamme runoutta. Ryhmä esitti tämän koosteen.
*Valkealan lukiossa on kuorolaulun ja orkesterissa soittamisen suosio kasvanut. Musiikkikerhoon kuuluu 32 osallistujaa. Paikalla oli tällä kertaa 26. Nuoret laulavat esimerkiksi Sinisen unen. Hannu Kaikon vetämä ryhmä on esiintynyt jo useita kertoja. Jokainen, joka halusi laulaa, sai tulla mukaan.
*Psalm 102 esiintyi lukiolla. Gospelyhtye esiintyi myös Kuvolan jäähallissa. Osa yhtyeen jäsenistä kuuluu Avicienna-jazzyhtyeeseen, jota on kuultu muun muassa Porin jazz-festivaaleilla.
*Valkialain: -Sit taas jos sem pään ottaa (jos toimeen tartutaan).
*Vitsi: Valkealalainen eksyi kesälomallaan savolaisten maakuntaan ja tapasi pojan, joka onki rannalla. -Miten on, syökö kala? -Johan tokkiisa, eehän se muuten eläs.

9.5.1991
*Kylätoimikunnat oli haastettu näppäryys-, nopeus- ja kekseliäisyyskisaan. Sen voitti Tuohikotti, joka sai ensimmäisen kiinnityksen nuorkauppakamarin lahjoittamaan pokaaliin. Se on jatkossa tarkoitettu kiertämään kylien välisissä kisoissa. Kilpailemassa olivat myös Kouvolankylä, Anttila, Selänpää ja Tirva. Tervettä elämää Valkealassa oli ala-asteen kouluille julistetun piirustuskilpailun aihe. Sen voittajat julkistettiin Kevätsykkeessä.
*Kouvolan ilmailuyhdistys esitteli purjelentotoimintaa Selänpään lentokentällä. Yleisölennätykset kuuluivat asiaan ja kiinnostuneita kyytiläisiä riitti. Aloittelijalla suurin kustannus on 4500 markan kurssimaksu. Kerhon purjelentokoneen vuokra riippuu siitä, paljonko tekee talkootunteja.
*Tuohikotin Ala-asteen oppilaat kertovat äideistään. Jani kertoo mummostaan, joka lähtee päivällä kaupungille ja on siellä aika kauan. Teijan Sirkku-äiti on sirorakenteinen. Sirkku lähtee usein Antin kanssa kauppaan. Toisen perheen Antin äiti on maatalon emäntä, joka auttaa tarvittaessa läksyissä, leipoo pizzaa ja laittaa ruokaa. Jaakon äiti piirtää katuja Kouvolan kaupungilla. Teemun äiti piirtää töissä talojen pohjapiirustuksia tietokoneella tai käsin. Marjutin äiti hoitaa päivisin navettaa ja kaksosia. Sonjan äiti valikoi talvisin perunoita kellarissa ja vie ne Kouvolaan myytäväksi. Miian Anja-äiti on töissä Tuohikotin Essolla. Äiti ja isä ovat olleet naimisissa 22 vuotta.

Kuva on rajattu kannesta. Kevätsykkeessä nähtiin tanssia.

Jaa artikkeli: