Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

30 vuotta sitten 16. ja 23.5.1991

16.5.1991
*Hillosensalmelta meni posti, mutta nimi pyritään säilyttämään postiosoitteessa. Talvella ”hilloslaisia” on nelisenkymmentä taloutta, kesällä tuplaten.
*Vuohijärven kirkko korjataan tämän kesän aikana. 1965 valmistuneessa kirkossa on tähän asti tehty vain pieniä korjauksia.
*Ajoneuvohuoltola nousi harjaan Vekaranjärvellä. Huoltorakennus on tarkoitettu panssariajoneuvojen huoltoon. Kiinteistönhoitoonkin menee rahaa. Utin asuinrakennus 34:n peruskorjaus maksoi 2,5 miljoonaa markkaa. Muitakin miljoonan ylittäneitä kohteita on.
*Valkialain: -Suu säkkiäh myölen.

23.5.1991
*Pituushyppääjä Ringa Ropo vieraili Utin koululla. Hän sai silmälasit 16-vuotiaana, mutta kilpaillessa käyttää piilolaseja. Joulukuvaelmassa hän esitti muun muassa Mariaa ja todistuksen keskiarvo oli parhaimmillaan 8,4. Suomen ennätys viime kesältä on 685 senttiä.
*Kylli Koski vieraili Oravalan koululla. Hän piirsi lapsille, kertoi satuja ja muisteli menneitä. Oravalan koululle saapuivat myös Selänpään ja Lappakosken koululaiset opettajineen. (artikkelikuva)
*Utissa järjestettiin atk- ja videofestivaalit. Koko päivä omistettiin videoelokuville ja tietokoneille, sekä valittiin piirustuskilpailun parhaat. Koululla oli esimerkiksi mahdollisuus tutustua animaation tekoon.
*Utin lentokentällä pidetty suuri ilmailunäytös keräsi yli 10 000 katsojaa. Ilmavoimien eri konetyyppien lisäksi esillä oli siviili-ilmailua alkaen riippuliitimistä ja päätyen ilmalaivaan. MI-8 -helikopteri nosti auton maasta ilmaan ja pudotti sen melko korkealta alas.
*Oravalan koulu vaurioitui pahasti tulipalossa. Palon syttyessä rakennuksessa ei ollut oppilaita. Kesäkuun alussa tiedetään vasta, mikä on koulun kohtalo.
*Valkialain: -Laiska töitäh lukee.

Koonnut Janne Kousa

Jaa artikkeli: