Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

30 vuotta sitten 22.8.-12.9.1991

22.8.1991
*Litviikkimarkkinoiden myyntipaikoilla on niin hyvä menekki, että kirkonkylän ala-asteen piha alkaa käydä ahtaaksi. Myyjiä oli toista sataa. Eri kylien martat olivat varanneet edellisiä vuosia enemmän leipiä myyntiin. Ne kuitenkin loppuivat parissa tunnissa. Elovalkeiden eri tilaisuuksissa laskelkeltiin käyneen 14 000 ihmistä.
*Suuri joukko väkeä tutustui Kirkonseudun päiväkotiin. Erään huoneen nimeksi on otettu Lampilinna. Tarkoitus on tehdä perinneparvi, johon kootaan vanhoja esineitä. Niitä toivotaan lahjoituksina.
*Tirvan lavan soihtuiltamissa vieraili esiintymässä Haminan Teinisirkus.
*Valkialain: -Se vetkiin ruunipöksyt holiaks.

29.8.1991
*Keuhkovammaliiton kampanjana on Elät ilmasta. Keräykseen on luvassa esimerkiksi tuotot Jorma Hynnisen ja Tauno Äikään tulevasta keskuskirkon konsertista. Varoja käytetään esimerkiksi lapsiastmaatikkojen hoitoon ja kuntoutukseen.
*Valkialain: -Valkialain on järestähiin.

5.9.1991
*Kolme 4H-ketjuvasikkaa on saanut tänä kesänä uuden kodin. Ketjuvasikan saa ansioitunut 4H-nuori palkinnoksi toiminnastaan 4H-työssä. Nuori sitoutuu kasvattamaan siitä lehmän. Sen poikima lehmävasikka luovutetaan edelleen jollekin toiselle 4H-nuorelle.
*Kaia Eeltee Virosta harjoitteli kaksi viikkoa Valkealan pääkirjastossa. Viron kaupungeissa on aika paljon kirjastoja, mutta monelle maaseudun ihmiselle ne ovat tavoittamattomissa. Kaian mukaan Virossa on hyviä lastenkirjailijoita ja kuvittajia. Lasten käyttöä kestävästä laatupaperista on kuitenkin pulaa.
*Valkialain: -Palas varistetah haulevettä.

12.9.1991
*Tekstiilitaiteilija Annikki Salmi suunnitteli Valkealan täkänän. Siitä on syntynyt eri mielikuvia. Yhden selostuksen mukaan täkänässä nähdään esimerkiksi Naitinkolkka ja Armas Siukosen johtama kirkkokuoro.
*Valkialain: -Lämmitelkkäi nyh hyppysiännä siin toton ääres.
Koonnut: Janne Kousa

Jaa artikkeli: