Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

30 vuotta sitten 6.7. ja 13.7. 1989

6.7.1989

-Aitomäessä on toiminut kuutisen vuotta Mustosen puutarha. Pari vuotta sitten yritys vuokrasi Hankkijan Takuutaimimyymälän. Myymälöiden valikoimissa on yli tuhat artikkelia. Leo Mustonen pitää yrittäjänä olon vapaudesta. Sesonkina töitä saa tehdä 18 tuntia päivittäin.
-Kenraaliluutnantti Ensio Siilasvuo puhui Utti 200-pääjuhlassa. -Kansan itsetunto kasvoi ja luottamus omiin mahdollisuuksiin lujittui. Utin voitto yhdessä myöhempien vastaavien voittojen kanssa auttoi suomalaisia oman kansallistunteen herättämisessä.
-Anttilan ampumaradalla käydyissä metsästysammunnan piirinmestaruuskilpailuissa valkealalaiset ottivat yhdeksän mitalia.
-Tuohikotissa nykyisin asuvalla Tiina Toimelalla on meriittilistalla kolme SM-mitalia. Hän edustaa Anjalan metsästysyhdistystä. Hän ampuu sekä luodikkoa, että hirveä.
-Ilmo Ranteen kirjoittama ja ohjaama juhlakuvaelma yhdisteli nykyaikaa ja 1700-lukua. Pauli Silvo oli Ruotsin kuningas Kustaa III ja Anneli Kokkonen Venäjän keisarinna Katariina II.
-Lukiolla on 48 saksalaisnuorta. Heidän kotipaikkansa on Rheda-Wiedenbrück. Vierailulla tutustuttiin esimerkiksi Karjaporttiin ja Anjalan kartanomuseoon. Tulossa oleviin aktiviteetteihin kuuluvat Mustalammen maastossa yöpyminen, Valkealan varuskuntavierailu ja suomalais-saksalainen jumalanpalvelus.
-Valkealan Kiekko ry:n edustusjoukkue eriytettiin omaksi tulosyksikökseen. Näin syntynyt Valki-Ykkönen ry on Valkealan Kiekon jäsen. Seuran toimintaan kuuluu jääkiekkoa, taitoluistelua ja ringetteä.

13.7.1989

-Uimakoululaisia on satakunta ja urheilukouluissa on noin 70 lasta. Uimakouluissa opettavat Päivi Vihma, Ilari Saarikivi ja Katri Räty. Helle verottaa urheilukoulujen suosiota.
-Mansikan kysyntä suoraan viljelijöiltä on kasvanut. Kouvolankyläläisillä Aila ja Pentti Jormanaisella on ollut mansikkaviljelmä yli 20 vuotta. He viljelevät senga senganaa, hikua, zepfyriä ja jonsongia.
-SM-metsuri Jukka Kylliäinen voitti Kemissä. Hän tekee työtään Tehdaspuun leivissä Valkealan piirissä. Edessä ovat Tanskan maailmanmestaruuskilpailut. Jukka asuu Kouvolassa, jossa on vaimo Pirjo, tytär ja poika.
Vedinmestarit Ay:lle vuokrataan tontti Kuivalan teollisuusalueelta. Yritys rakentaa noin 1000 neliön teollisuustilat. Yritys tekee sorvattuja puutuotteita, kuten kaidepilareita.
-Vuohijärven työllisyysnäkymien valoisuudessa on Kalso-Teollisuus Oy:llä suuri merkitys. Kalson kasvun vahva merkki on 15 miljoonan markan investointi. Sillä saadaan työtiloja ja -koneita lisää.
-Virpi Vesalainen opetti kulttuuri- ja kotiseutulautakunnan järjestämällä kuvataideleirillä. Sekä alkeis- että jatkokurssin paikka on Ojasela Selänpäässä. Läänintaiteilija, keraamikko Merja Wallius opasti keramiikkatöihin.Valkealalainen Silene Lehto oli myös kahtena aiempana kesänä kurssilla.
-Valkealan nuorkauppakamarin Hillomassa järjestämän leirin kokonaisvahvuus lähenteli 150 henkeä. Leirin kohokohta oli Hillowoodin filmifestivaalit. 11:sta alueen kamarista 7 teki siihen esityksen. Venlakisojen 50 metrin juoksu takaperin kuului myös leirin ohjelmaan.
-Kouvolan Road Race Clubia edustava ja Valkealan Toikkalassa asuva Jari Suhonen on Superbiken MM-sarjan yhdeksäs. Hän ajaa myös TT Formula ykkösiä. Niiden viides MM-osakilpailu käydään Kouvolassa. TT-kisassa pyöriä voidaan virittää enemmän. Jarin noin 166 kiloisesta pyörästä saadaan tehoa irti 140 hevosvoimaa.

Jaa artikkeli: