Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

30 vuotta sitten 7. ja 14.3.1991

7.3.1991

*Yhdeksänvuotiasta Jukka Ojalaa haluaa raati henkilökohtaisesti kuulla, kun valitaan edustajat ensi kesänä käytävään valtakunnalliseen Hopeinen Harmonikkakilpailuun. Tampereella selviää pääseekö valkealalainen Jukka kuuden finalistin joukkoon. Musiikin numero on todistuksessa täysi kymppi. Hopeinen harmonikka on lasten kilpailu. Aikuisille on kultainen harmonikka.

*Anttilalainen maanviljelijä ja koneurakoitsija Arto Seppälä kertoo metsäkoneiden ostosta.

– Laitteiden hankinnassa pitää tarkoin laskea työn tuotto. Monen sadantuhannen markan laitteet voivat monesti jäädä tappioksi, kun puu ei metsästä kuljekaan oletettua vauhtia. Ostokulujen lisäksi on huomioitava vielä kaikki korjauskulut, joita työn kautta aiheutuu esimerkiksi renkaille.

Arto Seppälä kiteyttää työaikansa päiväksi. Hän lähtee aamulla ja tulee joskus iltamyöhään. -Ei tässä työssä kannata toimitusjohtajaa leikkiä, hän mainitsee.
Artolla on kolme konetta ja lisänä kaksi työntekijää.

*Valkealan laturetki saatiin hiihtää todella hienossa säässä. Aurinko paistoi, hanget hohtivat ja pikkupakkassää oli tuuleton. Kaksipäiväisellä laturetkellä oli yhteensä 414 hiihtäjää. Vekaran- järveltä oli eniten lähtijöitä, 172.

14.3.1991

*Jokelan päiväkodin lapsilla kuului hiihto- ja ulkoilupäivään hiihto- ja pulkkakilpailut, mehutarjoilu ja palkintojenjako. Erityisesti esikouluikäisille oli pariviikkoinen hiihtokoulu, joka päättyi edellisenä päivänä. Yksi- ja kaksivuotiaat laskivat pulkkamäessä, jossa kaikki voittivat ja saivat kunniakirjan. Kaikille luvattiin vielä kilpailujen päätteeksi kukka hyvän mielen varmistamiseksi. Kyseessä olikin banaani.

*Valkealan Kiekon F-juniorit voittivat nuorimpien sarjassa ValKin historian ensimmäisen piirinmestaruuden. Heitä valmentavat Pertti Kuisma ja Esko Jämsä.

*Kuusalun koululaisten ja opettajien vierailu päättyi lukiolla pidettyyn konserttiin. Auditorio oli aivan täynnä. Ohjelmassa oli tanssia ja laulua. Kuusalulaisilla oli viemisinään esimerkiksi videokasetteja, diasarja kansioineen ja aivan uusi diaheitin.

*Valkialain: -Jos ihmiin ei kolkymppiseen järkevöily, eikä kuutehkymmenäh männes rikastu, niin kylsen elämä on ihlan hukkah männy.

Jaa artikkeli: