Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

75 000 euroa diakoniatyöhön

Alueella toimivat säätiöt haluavat olla auttamisessa mukana paikallisesti ja ovat päättäneet poikkeuksellisesti tukea alueen asukkaita seurakuntien diakoniatyön kautta.

Kuusankosken, Elimäen ja Valkealan seurakunnat sekä Jaalan kappeliseurakunta ovat saamassa merkittävän lahjoituksen diakonian avustustyöhönsä. Lahjoittajina ovat Jaalan kotiseutusäätiö, Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiö ja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

Säätiöt myöntävät yhteensä 75 000 euroa tukea seurakuntien diakoniatyön kautta eteenpäin jaettavaksi apua tarvitseville alueillaan. Jaalan kotiseutusäätiö tukee Jaalan alueen diakoniatyötä. Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiö tukee Elimäen, Jaalan ja Valkealan alueiden diakoniatyötä. Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö tukee Kuusankosken alueen diakoniatyötä.

Seurakuntien diakoniatyössä autetaan mm. lapsiperheitä, yksinhuoltajia, työikäisiä, pitkäaikais-työttömiä, yksinäisiä sekä köyhiä eläkeläisiä. Autetaan niitä mihin muu apu ei yllä. Tällä hetkellä maailmalla etenevä koronapandemia aiheuttaa työttömyyttä, lomautuksia ja niiden seurauksena monenlaisia ongelmia. Koronapandemiasta johtuvat ongelmat tulevat näkyviin seurakunnissa lisääntyvänä avun tarpeena. Avunpyyntikyselyn saadessaan diakonit kartoittavat avun tarpeen ja apua annetaan monin tavoin.

– Iloitsemme siitä, että seurakuntien diakoniatyö katsotaan niin luotettavaksi kanavaksi, että sen kautta halutaan kohdistaa apua sellaisiin tarpeisiin, mihin yhteiskunnan tuki ei pysty vastaamaan. Tämä oli positiivinen yllätys, seurakuntapastori Ari Luomajoki Valkealan seurakunnasta sanoo.

Lahjoitusvarat on tarkoitettu käytettäväksi pandemian ajalle, joten niiden käyttöaika on tarpeen mukaan kuluvaa kalenterivuotta pidempi.

– Säätiöt mahdollistavat merkittävällä tavalla hyvien tekojen ja asioiden toteutumisen tällä seudulla. Todennäköisesti koronatilanne tulee lisäämään seurakuntien diakonia-avun tarvetta varsinkin pidemmällä aikavälillä, joten nyt myönnetyt varat tulevat todelliseen tarpeeseen, Kuusankosken seurakunnan kirkkoherra Kimmo Ylikangas arvioi.
Lahjoitusvarat käytetään perheiden ja yksittäisten henkilöiden hätään, joka on aiheutunut koronapandemiasta. Elämäntilanne on voinut joutua ahdinkoon muun muassa sairastamisen, työn menetyksen tai muuttuneiden olosuhteiden takia.

– Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat juuri sinua varten. Kuuntelemme, annamme taloudellista apua ja jaamme lahjoitustuotteita. Etsitään yhdessä uusia polkuja ja voimavaroja muutokseen, diakoni Helena Puhakka Elimäen seurakunnasta sanoo.

– Ole rohkeasti yhteydessä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijään, jos tarvitset apua, Helena Puhakka rohkaisee.

Jaa artikkeli: