Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Aijan akvarelleja

Taideruukin Pato Klubilla oli lokakuussa esillä Aija Grönmanin akvarelleja. 2019 alkaen hän on ollut jäsen VTS Suomi ry:ssä, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:ssä ja Kouvolan Taideseura ry:ssä.
Aija Grönman työskentelee tällä hetkellä Kouvolassa luokanopettajana. Hän on erikoistunut kuvataiteeseen ja kirjallisuuteen. Erilaiset taideprojektit sekä yhteistyö museoiden ja muiden taideyhteisöjen ja -yhdistysten kanssa ovat viime vuosina kiinnostaneet häntä.
-Kuvan tuottajana inspiraatiota saan paljon taidekuvista ja lastenkirjakuvituksista, joissa lapset ovat keskiössä. Lisäksi luonto ja sen estetiikka inspiroi minua, Aija Grönman kertoo.
Aijalle taiteellinen työskentely merkitsee jatkuvaa oppimista, kokeilemista ja uuden löytämistä itsestä taiteilijana. Tekniikkana akvarelli on kiehtonut Aijaa pitkään. Siinä yhdistyvät spontaanius ja suunnitelmallisuus. Sen lisäksi vesielementin hallinta haastaa kehittymään ja löytämään uusia ulottuvuuksia itseilmaisuun. Akvarellilla Aija voi taiteessaan tulkita sekä herkästi, että voimakkaasti.
Janne Kousa
Aija Grönmanin taiteessa tumma ja vaalea tasapainottelevat.

Jaa artikkeli: