Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Aikuisten palapeli ja muuta talkoilua

Aitomäessä elää vahva talkoohenki. Syyskuun auringossa talkoilivat lapselliset lapsineen.

Aitomäen Nuorisoseura ry sai JEV-säätiöltä tukea suuriakin lapsia kiinnostavaan kiipeilymajaan ja liukumäkeen. Pieni liukumäki siirrettiin NS-talon leikkikentän kulmaan pois tieltä.

Eräs äiti hahmotti hyvin paketissa saatua puutavaraa, vaikka päivittelikin, ettei tehtaalla ollut edes valmiiksi pätkitty. Hän jouti urakan työnjohtajaksi samalla kun tuuditteli porukan pienintä vaunuissa.

Vilma Suurnäkki totesi, että ihan kuin leikkikenttä olisi siirtynyt lähemmäs, kun metsä sen takaa oli kaadettu.
Maria Suurnäkki ja Tuija Tuhola-Niemi keskittyivät torjumaan luonnon pyrkimyksiä vallata leikkialue. Meeri Hietamies ja Vilma Suurnäkki hetken seuraavat työtä.

Muut kertoivat kysyjälle omat ja osin toistensa nimet. Monitoimileikkipaikan perustuksia kävivät rakentamaan Marko Lonka, Juha Suurnäkki ja Tommi Laurinantti. Marko totesi, että aikuisten palapeliä tässä tehdään. Tosin hieman epätarkaksi vertauksen teki se, että palat oli ensin tehtävä. Kun ristimitatkin saatiin täsmäämään, päästiin käsiksi runkorakenteisiin, mutta siinä vaiheessa alettiin jo olla lähellä puoltapäivää. Marko kertoi, että hänen vaimonsa Terhi Lonka hoiti hankeavustuksen säätiölle ja osallistui sitten myös hankintaan, mutta ei päässyt talkoisiin.

Paikalla johtokuntaan kuuluvista oli Katja Hietamies, joka ei kuitenkaan osallistunut hankintaan. Hän auttoi alkuun risujen kantamisessa, kun Janne Ala-Krekola aloitti talkoopäivää sahaamalla oksia vähemmäksi itäisen liittymän puista, jotta liikenneturvallisuus paranee.

Tuija Tuhola-Niemi ja Maria Suurnäkki raivasivat kasvustoa pois leikkikentän laidoilta. Työ vaati sitkeyttä ja viitseliäisyyttä, vaikka vihreää kertyi huomattavasti vähemmän.

Tuija kertoi, että talkoiltu on aiemminkin yhdessä muun muassa keinuihin uutta väriä pintaan.

Lapset myös

Selvästi talkoisiin osallistui perheitä, jotka leikkipaikkaa myös käyttävät. Lapset saattoivat keinua ja leikkiä hiekkalaatikossa samalla kun aikuiset ahersivat.

Ensimmäisenä pihalla vastassa ollut Vilma Suurnäkki taisi olla lapsista vanhin. Hän oli havainnut optisen illuusion, sillä hän totesi, että ihan kuin leikkikenttä olisi siirtynyt lähemmäs, kun metsä sen takaa oli kaadettu.

Roope Lonka, Eetu Hietamies ja Miro Suurnäkki viihtyivät pitkään hiekkalaatikolla.
Työnjohtaja seuraa piirustuksia ja pienimmäisen unta. Tommi Laurinantti, Juha Suurnäkki ja Marko Lonka tarkistavat ristimitat ennen kiinnityksiä.

Lähtiessä Vilma ja Meeri Hietamies esittelivät, mitä he olivat saaneet aikaan kiekkokaukaloon eli liikennepuistoon. Meeri kertoi värittävänsä hyppyruudut kokonaan. Valmiiksi he olivat jo saaneet esimerkiksi radion ja iloisen sateenkaarikukan. Roope Lonka, Eetu Hietamies ja Miro Suurnäkki ajelivat ympärillä eteenpäin ja jopa hurjaa vauhtia peruuttaen. Tuli huomautettua, että olisi hyvä noudattaa suomalaisia liikennesääntöjä. Englannissa ajetaan vasenta puolta. Kolareilta kuitenkin vältyttiin, kun jutuntekijätkin tajusivat hypätä pois teiltä.

Teksti: Auli Kousa

Kuvat: Seppo Kousa

Ensimmäinen kehikko alkaa olla valmis…
… ja sitten toisen kimppuun.
Janne Ala-Krekola on saanut puut karsittua liittymän luota ja käy vilkaisemassa, tarvitaanko häntä heti leikkikentän puolella.
Vilma Suurnäkki ja Meeri Hietamies käyttivät aikaansa piirtämällä ja värittämällä liikenneympyrään katutaidetta. Roope Lonka, Eetu Hietamies ja Miro Suurnäkki ajelivat vauhdilla pitkin liikennepuiston katuja.

Artikkelikuva: Aitomäen nuorisoseurantalon leikkipaikalle valmistuu uusi monipuolinen leikkiväline.

Jaa artikkeli: