Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Aito NY huolehtii vanhoista

Ensimmäisenä haastatteluun tulevat Erin Helenius, Saimi Munne ja Ninja Lamberg, sillä ensimmäinen Michelle Paterickin puhelu oli varattu Saimille.

Yrityksen toimitusjohtajan tehtävät ottanut Erin aloittaa kertomalla, että heidän tarkoituksenaan on järjestää aikaa vanhuksille. He pelailevat, juttelevat, leipovat, laulavat ja viettävät muuten yhteistä aikaa.

Saimi toteaa tarkoituksena olevan vähentää yksinäisyyden tunnetta. Palvelukeskuksissa on yhteisiin hetkiin kaikilla mahdollisuus osallistua. Nuoret ovat valmiita vierailemaan myös kodeissa. Yhdessä voidaan vaikka piirtää tai ihan jakaa kokemuksia. Digiapuakin on tarjolla vaikkapa uuden laitteen ottamisessa haltuun.

Myös lapsenvahdin työtä on liiketoimintasuunnitelmassa. Sillä taas halutaan jakaa vanhempien taakkaa. Ninja toteaa, että vanhemmille halutaan antaa aikaa tehdä jotakin muuta.

Erin kertoo, että nimi syntyi halusta olla aito ihminen toiselle. Saimi painottaa positiivisuuden ja reippaan, hyvän asenteen jakamista. Ninja nostaa esiin luottamuksen ja luotettavuuden.

Sekä Erin että Saimi olivat Iltatähdessä kesätöissä. Saimi kertoo tykkäävänsä olla vanhusten kanssa. Työssä hän huomasi, miten paljon yhteinen aika merkitsee. Erin kiinnitti huomiota siihen, miten pelkkä juttelu piristi. Siitä tuli paljon myös kiitosta.

Kaikilla on kokemusta lastenhoidosta. Erinin taustalla on myös TET-harjoittelu Utin päiväkodissa. Hän kehuu molempia kokemuksia ja erityisesti kesätyön työkavereita ja ilmapiiriä.
– Koko ajan oli hyvä fiilis.

Tällä yrityksellä oli vielä mainoksessa hiomista. Työhön he olivat täysin valmiita. Tilanteen mukaan matkaan lähtee yksi tai kaksi hyvän mielen tuojaa.

Aito NY’n yrittäjät olivat valmiiksi kavereita. Kun kurssi tuli tarjolle, he miettivät valmiiksi ideaa.
– Kurssi on antanut paljon tietoa yrittämisen perustamisesta, Erin kiittää.

Saimi kertoo, että he kaikki osallistuivat myös Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen -kurssille.

Michellen haastattelun jälkeen Saimi hehkuu intoa. Oli mielekästä ja haastavaa puhua englantia ja kohdata iloinen, positiivinen ihminen.

Michelle kyseli, mitä on oppinut asioista ja itsestään ja miten tiimityöskentely on sujunut.

Niin haastattelussa kuin tällä kurssilla syventyi yrittämisen osaaminen ja sen vaatimusten ymmärtäminen.
• A&SK

Ninja Lamberg, Saimi Munne ja Erin Helenius perustivat yrityksen ajatuksena antaa aikaa vanhuksille. Myös lapset he huomioivat.

Jaa artikkeli: