Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ajatuksia musiikista – Sepikka

Lotta Savolainen astuu uuden musiikin äärelle.

 Sepikka – Juoksee, juoksee – single 2021 (M.Dulor)

 Debyyttialbuminsa syk­syllä julkaiseva Sepik­ka julkaisi noin kuu­kausi sitten singlen, joka ei ole jättänyt minua rauhaan.

Juoksee, juoksee -single pin­koo, kasvaa ja kiihtyy esitellen aistikkaan ja erittäin lahjak­kaan artistin. Sellaisen, jonka matka on vielä alussa, ainakin ison ylei­sön silmissä.

Tässä nimenomaisessa kap­paleessa erityistä on sointukul­ku, joka toistuu koko matkalta lähes samanlaisena. Silti vaihtuvat ja kappaletta hiljalleen kasvattavat elemen­tit tekevät siitä yhden vuoden kiinnostavimmista singleistä.

Sepikalle ominaista ainakin muutaman kappaleen tietä­mykselläni ovat ilahduttavan kirkkaat pianoriffit, persoo­nallinen lauluääni, sekä instru­menttien rikas ja mielikuvituk­sellinen sovittaminen.

Hänen omaleimaisessa maa­ilmassaan samastutaan eläi­miin, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havain­toja ihmisistä ja tästä ajasta.

Vahvana pohjavireenä on turhautuminen yhteiskunnan tehokkuusajatteluun ja luonnon hyväksikäyttämiseen. Näitä tärkeitä ja ahdistavia­kin teemoja käsitellään kap­paleissa mielestäni taidolla ja Juoksee, juoksee -singlessä musiikin tenho nostaa sykettä ilman sanoitustakin. Sanoman kohtaa hengästyt­tävän sovituksen myötä.

Monilla debyyttiartisteilla Covid-19 aika on ollut todella valitettava muun muassa pe­ruuntuneiden ensiesiintymis­ten osalta.

Esiintymiset tuovat var­muutta ja kasvattavat yhtyeen sointia, se on lähes ainoa tapa todeta miten oma musiikki resonoi yleisön kanssa. Ne kertovat myös artistil­le tärkeää tietoa omasta mu­siikista; jokainen biisi on aina hyvin erilainen, kun soittajat kohtaavat yleisönsä ja heidän reaktionsa.

Samoin musiikki leviää ja tietoisuus siitä kasvaa juuri li­vekeikkojen avulla.

Uskon ja laittaisin jopa ra­hani likoon, että loppuvuoden 2021, tai viimeistään vuoden 2022 yksi puhutuimmista live- esiintyjistä tulee olemaan tämä lahjakas, hienon oman saundin omaava artisti, Sepikka.

Lotta Savolainen on mu­siikkialan yrittäjä. Tällä hetkellä hänen päätyö­nään on toimia artistien ja bän­dien tiedottajana ja julkaisuapu­na. Hän tekee artistille julkaisu­ajankohtaan tarvittavia tukitoi­mia, ja viestii tulevasta musii­kista medialle.

Lotta juontaa Radio Helsin­gissä Uusi ääni-ohjelmaa.

  • Lotta Savolainen
  • Artikkelin kuva: Sepikka. Kuva: M.Dulor
Jaa artikkeli: