Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ajatuksia musiikista – Tea´s Half Acoustic

Lotta Savolainen astuu uuden musiikin äärelle.

Lotta Savolainen on mu­siikkialan yrittäjä. Tällä hetkellä hänen päätyö­nään on toimia artistien ja bän­dien tiedottajana ja julkaisuapu­na. Hän tekee artistille julkaisu­ajankohtaan tarvittavia tukitoi­mia, ja viestii tulevasta musii­kista medialle. Lotta juontaa Radio Helsin­gissä Uusi ääni-ohjelmaa.

Tea´s Half Acoustic. Kuva: Ulla Korjala

Yhtye: Tea´s Half Acoustic
Albumi: Moving (Omakustanne) julkaisupäivä 7.5.2021

Tea Salo – Laulu, klarinetti, saksofoni & poikkihuilu
Petri Salo – Kitara
Esa Rantanen – Haitari & koskettimet
Jari Taimela – Bassokitara
Ari Vuorinen – Rummut
Daniel Stenvall – Trumpetti
Anitra Raivio – Taustalaulu & viulu
Anna Kuurne – Taustalaulu & klarinetti
Tuuli Asunmaa – Taustalaulu

 Tea´s Half Acoustic yhty­een seitsemän biisin al­bumi Moving on kiin­nostava musailottelu! Yhtye on soittanut yhdessä jo yli kymmenen vuotta ja sen kyllä todella kuulee.

Laulaja ja keulahahmo Tea Salo on vaikuttava omassa roolissaan. Hänen äänensä on ihailtavan voimakas, sekä ais­tikaskin eri sävyissään.

Tasapaino, tumma pehmeä soundi ja yhtäkkiä jyrähtävä voima antavat kiinnostavan sy­säyksen heti ensitahdeilta.

Miten hienovaraisesti yh­tye kutsuu kuulijan albuminsa matkaan. Vaikka bändi on iso, soittajat eivät jyrää toisiaan. Kaikki soittimet ja niiden paik­ka on helposti erotettavissa.

Parasta antia ovat albumin nimikkobiisin, Moving, stem­mat ja kekseliäisyys soittimien yhteensovittamisessa.

Yksinäistä ja aistikasta trum­pettisooloa seuraa voimakas ja riehakas kitarasoolo. Ilah­duttavaa! Myös albumin toi­sessa kappaleessa esitellään vahvemmin elementtejä kan­sanmusiikin, kantrin ja junttaa­van rockin laareista. Toimiva ja kekseliäs yhdistelmä.

Albumi tuntuu kuvittavan jotain 1800-luvun lopun, tai 1900-luvun alun länkkäri­elokuvaa. Tai en tiedä, ehkä Quentin Tarantinon seuraa­vaa hittileffaa.

Kaiken tämän jokseenkin ih­meellisen näytelmän takana on erotettavissa isojakin viestejä. Esimerkiksi Dont Wanna bii­sissä lauletaan muun muassa koulumurhista ja sodasta. Some taas herättelee ajatuksia mitä kaikkea pitää päivittää Face­bookiin, vai pitääkö

Tämä albumi huokuu riemua olla muusikko. En voi kuvitella, että kukaan tästä yhtyeestä olisi ollut suu mutrussa omaa raitaansa äänittäessään.

Hankaluuksia ajatuksiini tuli, kun yritin vetää jotain yh­tenäistä viivaa albumin biisien välillä, tarinallisesti en sellaista meinaa löytää. Ehkä jotain ajatuksia siitä, mitä tänä päivänä maailmassa tapahtuu, minkälaisia ongelmia kohtaamme, mitä riippuvuuk­sia ja pelkoja ihmisillä on.

Mutta erityisesti albumi mielestäni esittelee sen, kuin­ka laaja-alaisesti yhtye pystyy genressään soittamaan ja tar­joilemaan hyviä biisejä, kiin­nostavalla orkestraatiolla.

Mainittavaa on vielä It Was The Wine– biisin loppuosan The Beatles-fiilistely, tai Point Of No Return The Doors mausteet.

Tea´s Half Acoustic yhtyeel­lä on selkeästi laajaa tietämys­tä musiikista ja taito herkistää kuulija haluamilleen soitannal­lisille sävyille. Uskallusta sekoittaa ja tuoda vaikutteista sieltä, mistä ei heti osaisi odottaa.

Maininnan arvoisia ovat myös ehdottomasti The Spirit Of The Bottle kappaleen ham­mondsoolo, ja huikea Somen kuorosovitus.

Tämä albumi huokuu riemua olla muusikko. En voi kuvitel­la, että kukaan tästä yhtyeestä olisi ollut suu mutrussa omaa raitaansa äänittäessään. Taitoa on tehdä aika perin­teisen oloisessa genressä kiin­nostavaa ja virkistän kuuloista musaa. Sellaista, jossa höystei­tä löytyy niin lännestä kuin ete­lästä. Pohjoisesta ja Idästäkin. Ei ole helppoa saada isoa yh­tyettä soimaan niin, että jokai­selle löytyy näin selkeä paik­kansa.

Lopuksi on sanottava, että nautin kyllä tästä maailmasta, johon Tea´s Half Acoustic minut vei. Ehdottomasti mielenkiin­toinen yhtye ja albumi, jonka soisi monien kuulevan.

Yhtyeen energia kutsuu myös keikan pariin, toivotta­vasti pian!

  • Lotta Savolainen
Jaa artikkeli: