Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ajatuksissa ura urheilijana

Vuoden 2020 menestyksestä palkittu Nelli Viskari nauttii juoksemisesta.

Kouvolassa asuvan 16-vuotiaan Nelli Viskarin laji on kestävyysjuoksu. Juoksuharrastus alkoi vuonna 2019 syksyllä. Nelli on aina tykännyt juoksemista. Iso kipinä juoksemiseen syttyi koulun ruotsalaisviestistä.


Kesällä 2019 Nelli meni isänsä kanssa juoksemaan Cooperin testin. Juoksu kiinnosti tämän jälkeen aina vaan enemmän ja hän lähti Valkealan Kajon harrasteryhmään kokeilemaan miten juoksu alkaisi sujua.

Vaikka juoksukengät ovat olleet jalassa vasta muutaman vuoden, on Nelli saavuttanut jo useita mitaleita. Hopeaa on tullut 1500 metrin sekä 3000 metrin matkalta ja maantiejuoksun 10 kilometrin SM-kisoista. Mitalirivistö kasvoi vielä 17-vuotiaiden maastojuoksusta voitetulla kultamitalilla.

-Ratamatkat ovat minulle päälaji. Maastojuoksua kävin vaan kokeilemassa, mutta se menikin aika hyvin, Nelli sanoo.

Nelli sai uuden juoksuvalmentajan kesäkuussa 2020. Valmentajana toimii kokenut juoksuvalmentaja Jarmo Viskari. Nelli kertoo harjoittelun lähteneen hyvin liikkeelle.

Vuoden vaihteessa Nelli vaihtoi myös seuraa ja edustaa nykyään Lappeenrannan Urheilu-Miehiä. Treenejä kertyy 7-9 kertaa viikossa. Suuri harjoitusmäärä ei haittaa, vaan Nelli kertoo nauttivansa harjoittelusta.


-On kiva kisata ja pärjätä niissä, mutta nyt kun ei ole ollut kisoja, ei se ole motivaatiota syönyt, Nelli toteaa.

Syy seuran vaihtoon oli hyvin käytännönläheinen. Kajolla ei ole kestävyysjuoksijoita niin paljoa, että sieltä saisi kokoon joukkuetta SM-viesteihin. Lappeenrannassa kestävyysjuoksijoita löytyy enemmän, ja joukkueen saa kasaan myös maastojuoksun joukkuekisoihin.


Valkealan Kajo saa Nelliltä kiitosta.
-Kajoon oli helppo mennä mukaan ja toiminta oli siellä hyvin järjestettyä, Nelli kehuu

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: