Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ammattilaiset asialla

Kevään aikana on Kymi Sinfoniettan pienryhmiä kiertänyt eri hoivakodeissa. Valkealan Iltatähdessä esiintyivät trumpetisti Visa Haarala ja haitaristi Mika Huusari. Huhtikuinen päivä ja kellonaika oli helppo muistaa, kummankin ollessa kymmenen. 


Ennen soittoa Mika ja Visa juttelivat Iltatähden asukkaiden kanssa. Luvassa oli kauniita kappaleita ja toiveita sai esittää. Konsertti oli hyvin eläväinen. Visa ja Mika kiersivät välillä salissa keskellä yleisöä. Hymy oli esiintyjillä herkässä heidän tulkitessaan elämäniloisesti ikivihreitä.

Paikallisväriä taidolla 


Kun joku kappale oli yhdelle vieras, tarttui hän siihen toiselta melodiaa kuultuaan. Asenteesta korostui ammattimaisuuden lisäksi myös rentous. Soitossa tuli esiin jazzahtavuuden ja pelimannimusiikin ystävyyssuhde.   

Valkeaa harmonikkaa venyttelevälle Mika Huusarille Juha Vainion kappaleiden soittaminen on mieluista. Esimerkiksi Albatrossissa on nätti melodia. Naisille omistettiin etenkin Armi Kuuselaan liitettävä kappale Ken on heistä kaikkein kaunein.


Vauhdikkaan jazzahtava Oi Josef, Josef oli vuorostaan herroille omistettu. Kaikkiaan Suomessa on 1900-luvun alusta lähtien noin 2000 saanut nimen Josef tai Joosef. Kun ajattelee, miten harvinaista on nimenkantajaa tavata, oli hauskaa kun yleisöltä tiedusteltiin: -Kuinka monta Joosefia on paikalla?

Paikallista laulua kysyttäessä tuli mieleen Valkealan vesillä. Väinö Siikavan kappale oli monelle tuttu. Mika Huusari muisteli veneretkiä Orilammella. 


Valkovuokot sopivat hyvin Valkealaan. Nimihän on melkein kuin Valkealan vuokot. Yleisötoiveet Päivänsäde ja menninkäinen, Kulkurin sekä Saarenmaan valssi toteutettiin nekin tuosta vain. 

Häävalssisikermää varten muisteltiin omia häitä. Soitannassa keinui esimerkiksi Akselin ja Elinan häävalssi. Kappaleet vaihtuivat yhteisestä sopimuksesta lennossa.

Tangon pyörteisiin oli mahdollisuus lähteä La cumparsitan soidessa. Yksi pari intoutuikin elävän musiikin ääressä pyörähtelemään.  

JK


Tanssistakin saatiin nauttia.  

Jaa artikkeli: