Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Asuntomessut rakentuvat

Pääsin tutustumaan Tuusulan asuntomessualueeseen syyspuolella. Vierailun perusteella voin lämpimästi suositella tulevia Asuntomessuja. Tuusula jäi mieleen hyvin vieraanvaraisena paikkana. Koronavirustilanne ei viivästytä messujen rakentamista. Tilannetta tietysti sielläkin seurataan.
Heinä-elokuussa järjestettävillä Asuntomessuilla esitellään yli 40 messukohdetta. Kohteisiin lukeutuu kaupunkipientaloja, kerrostaloasuntoja ja pientaloja. -Uskommekin, että kolmannen kerran Tuusulassa järjestettävät Asuntomessut kiinnostavat poikkeuksellisen laajaa yleisöä. Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää mainitsi.
Asuntomessujen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ensimmäinen teemoitettu viikko omistetaan syntymäpäiväjuhlahulinalle. Toinen viikko omistetaan sisustamiselle, rakentamiselle ja remontoinnille ja kolmas viikko puolestaan taiteelle ja kulttuurille. Neljänneksi viikoksi keskiöön nostetaan vastuullisuus.

-Tuusula on ensi kesänä monin tavoin esillä, ja haluamme varmistaa, että Tuusulaan tuleville vierailijoille jää erityisen positiivinen muistijälki vierailustaan. Sujuvat liikenneyhteydet ja Tuusulan muut käyntikohteet ja palvelut ovat osa tätä kokemusta. Olemmekin tehneet jo pitkään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, jotta voimme varmistaa, että kaikki osat messumatkalla toimivat niin sujuvasti kuin vaan voivat, Asuntomessut Tuusulassa -projektipäällikkö Riikka Uusikulku vakuuttaa.

Puu on merkittävässä osassa pientalojen rakentumisessa.
Rakennusten tyyleissä ja materiaaleissa on vaihtelua.
Alueella yhdistyy luonnon ja kaupunkiseudun läheisyys.
Alue rakentui hyvää vauhtia.

Elinkaarilaskentaa

Tuusulan asuntomessuilla toteutetaan ​41 kohteessa elinkaarilaskenta. Rykmentinpuiston messualueen rakennuskohteiden hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki selvitetään. Suomen Asuntomessut julkisti asian ympäristöministeriön Vähähiilisen rakentamisen vuosiseminaarissa maaliskuussa 2020.

-Suomen Asuntomessut on edistänyt suomalaista asumista jo 50 vuoden ajan. Meille on luonnollista jatkaa kokeilualustana erilaisissa parempaa asumista edistävissä hankkeissa, mitkä vaikuttavat positiivisesti koko yhteiskuntaan, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää taustoittaa julkistettua hanketta.
Hankkeen toteuttamisessa ovat mukana myös Tuusulan kunta, ARA, Green Building Council Finland, Pientaloteollisuus ja Insinööritoimisto Vesitaito Oy.
Kun Rykmentinpuisto on kokonaan valmistunut, siitä muodostuu noin 15 000 asukkaan asuinalue.
JK

Moni rakennus oli ulkopuolelta jo pitkällä.
Luonnonmateriaalit ovat arvostettuja.
Retkellä voi syödä hyvin hienosti.


Artikkelikuva: Kerrostalon rakentamisessa korostuu turvallisuusmääräysten noudattaminen.

Jaa artikkeli: