Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Auto kyydistä

Huhtikuun seitsemäntenä Hollolasta olevan Kuljetusliike OK Ojala Oy:n auto pysähtyi Vanhallatiellä. Siinä tarjoutui hyvä tilaisuus nähdä, miten auto lähtee kyydistä.
Kuljetusliike OK Ojala aloitti vuonna 2000. Pääsääntöisesti toiminta-alueena on Lahti ja Päijät-Häme. Sopimuksesta kuljetuksia hoidetaan muuallekin. Yritys tarjoaa esimerkiksi kuriiripalveluja ja muuttokuljetuksia. Kuorma-autolla ajetaan ajoneuvoja yksinoikeudella SE Mäkiselle. Autoja ei vuokrata erikseen. Sen sijaan klapikonetta yritys vuokraa.

Keltainen väri erottuu hyvin taustasta. Sivulla myös vilkkuivat valot.
Auton kiinnittämisessä satsataan selvästi määrän sijasta laatuun. Auto on saatava mahdollisimman pian irti, mutta kiinnitysten on oltava lujia.

SE Mäkinen

SE Mäkinen on yli 60-vuotias perheyritys. Yritys palvelee asiakkaitaan niin uusien kuin käytettyjen autojen toimitusketjun eri vaiheissa. Autotehtaat, autojen maahantuojat ja jälleenmyyjät sekä leasing- ja rahoitusyhtiöt kuuluvat yhtiön asiakkaisiin.
Antero Mäkinen aloitti yhdessä vaimonsa Sylvi Elisabethin (SE) kanssa yhdellä kuorma-autolla vuonna 1952. Kuljetusliikkeen muoto ja toimintatavat muuttuivat useaan kertaan vuosikymmenten myötä.
Lapsista Harri, Timo ja Tuula ehtivät 50-luvulla jo ajokortti-ikään ja pääsivät osallistumaan kuljettajan työhön. Suomalaista rallihistoriaa tunteva voi muistaa Timon lempinimellä ”Flying Finn”. Hän sai voittoja muiden muassa Monte Carlosta, RAC-rallista ja Jyväskylän suurajoista. Nuorin lapsista, Tapio, sai ajokortin vasta 1960.
SE Mäkisen kuljetusjärjestelmä palvelee koko Suomen autokauppaa. Töihin lukeutuu käytettyjen autojen myyntikunnostaminen. Varmimmin autoja tulee vastaan Suomessa ja Baltiassa. Yritys kuljettaa säännöllisesti asiakkaidensa autoja Ruotsista, Saksasta ja muualta Euroopasta Suomeen sekä Suomesta Eurooppaan. Asiakaspalvelutoimistot sijaitsevat Turussa, Vantaalla, Hangossa, Kotkassa ja Paldiskissa. Niistä johdetaan päivittäistä kuljetustoimintaa.
Logistiikan suunnitteluryhmät, asiakaspalvelutoimistot, kuljettajat, hallinto ja terminaalihenkilökunta ovat yhdistettyjä reaaliaikaisen tietojärjestelmän ansiosta. Kaikki palveluprosessit johdetaan tuon tietojärjestelmän avulla. Pohjois-Suomen kuljetuksissa käytetään päivittäin junayhteyksiä.
Autovirtoja yhdistetään, jotta pystytään kuljettamaan eri autokauppojen yksittäisiä siirtoja kustannustehokkaasti. Erikoiskuljetuksiin on jopa täysin peitetty ja pölytiivis autojenkuljetusrekka. Sitä hyödynnetään erityisesti autonäyttelyiden ja tuotelanseerauksien yhteydessä.
Turvallisuus mainitaan yrityksen tärkeimmäksi arvoksi. Kaiken toiminnan lähtökohta on aina ollut työntekijöiden ja tieliikenteen turvallisuus. Tästä syystä kuljetuskalusto on väriltään keltainen. Kuljetusyritys on osallistunut useisiin turvallisuutta edistäviin hankkeisiin. Yhtenä esimerkkinä näistä on tuhannen turvaliivin luovuttaminen Raaseporin ja Hangon seudun päiväkotien, esikoulujen ja koulujen lapsille.
JK

Autojen järjestys on suunniteltava huolella, jotta ajo on mahdollisimman sujuvaa. Huolellista ympäristön tarkkailua vaatii auton saaminen kyydistä asiakkaalle.
Autojen kuljetus vaatii ammattitaitoa.
Jaa artikkeli: