Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Autot kii(l)tämään

Lahden Messukeskuksessa järjestettiin syyskuun viimeisenä viikonloppuna Autot ja Viihde-tapahtuma. Tapahtumaan kannatti varata paikkansa etukäteen, jottei tarvinnut jäädä pitkään jonoon oven edustalle.
Paikoitellen väkimäärä yltyi jo tungokseen asti. Lähtiessäni pois oli oven eteen kertynyt pitkälti uutta jonoa.
Lauantaina tapahtuman avasi Lahden Kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Päivän ohjelmaan kuului esimerkiksi yhdysvaltalaisen Dave Kindigin vierailu. Hän on yksi tämän hetken seuratuimpia autonrakentajia.

Moni saapuu autonäyttelyyn harrasteajoneuvoilla.
Kuorma-autonkuljettajat ovat nykyajan seikkailijoita.
Autonäyttelyssä vuosikymmenet kohtaavat.

Robotteja

Lapsia ja lapsenmielisiä houkuteltiin tapahtumaan esimerkiksi Transformerseilla, jotka olivat tiettävästi ensi kertaa Suomen vierailulla. Näistä Bumblebee on saanut jo omankin elokuvansa. Toinen robotti on sellainen, että aikuinenkin voisi säikähtää, jos moinen tulisi syysillan pimeydessä kadulla vastaan. Kyseisen robotin päättelisin olleen Decepticonien johtaja Megatron. Nimi on hyvin lähellä sanaa deception, joka tarkoittaa petosta, harhauttamista. Messuilla kiertänyt robotti ei kuitenkaan tällaista toimintaa harjoittanut. Hyväkäytöksinen robotti antoi Bumblebeen saapua ensin lavalle. Jos robotti jotakin varasti niin huomion, eikä sitäkään saman tien. Kummankin robotin kanssa sai otettua taatusti joukosta erottuvia kaverikuvia.
Bumblebee osoitti olevansa musiikin ystävä. Kimalaista tarkoittava robotti sai tanssikaverin otteeseen Macarenasta.
Transformersit ovat suuren luokan ilmiö. Hasbron lelujen pohjalta on ilmestynyt vuodesta 20007 lähtien kuusi näytelmäelokuvaa: Transformers, -Kaatuneiden kosto, -Kuun pimeä puoli, -Tuhon aikakausi, -Viimeinen ritari sekä Bumblebee. Jokainen on tuottanut lippuluukuilla usean kertaa budjettinsa verran rahaa. Yhteensä elokuvasarjan budjetti oli 1, 107 miljardia dollaria ja maailmanlaajuiset lipputulot päälle 4, 847 miljardia dollaria. Toimintarymistelyt on suunnattu varhaisnuorille ja sitä vanhemmille. Piirrettyjä on tehty sitä nuoremmillekin.

Janne Kousa

Artikkelikuva: On parempi lähteä katsomaan ”kimalaista” kuin juosta sen pientä kaimaa karkuun kesähelteellä.

Sanna Niemeläinen omistaa the Unelman. Chevy Stepside 1956 on kokenut muodonmuutoksen.
Bo Karlberg on rakentanut omistamansa Blue Diamondin. Hawk ja Aspmo vastaavat ulkoasusta. Pinstriping viittaa ohuisiin maaliviivoihin.
Eikös tiikeriä pitänyt laittaa tankkiin, eikä takapenkille? Suunnanmäärääjänä etenkin 90-luvulla lapsuuttaan eläneille tuttu Alf.
Jaa artikkeli: