Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Draaman tekemistä tutuksi

Nuorisoseurantalolla aloitti draamaryhmä KM, luokanopettaja ja draamaopettaja Ulla Salon ohjaamana, lisäten Eläkeliiton Valkealan yhdistyksen ohjelmatarjontaa.
Kirkonkylällä kahden viikon välein kokoontuva ryhmä pääsi käyntiin 16. tammikuuta. Aiempi kokemus tai erityistaidot eivät olleet tarpeen. Pääasia, että riitti kiinnostusta.
Draamasta keskusteltiin. Siinä näkyy elämän kirjo. Draamaa voi olla vaikeaa ottaa haltuun. Draamaan kuuluu jännitystä, jopa traagisuutta. Draaman voi mieltää pelottavaksi ja negatiiviseksi.
Harjoitusten myötä karisi varmasti tunne siitä, että draamaan kuuluisi vain vakavuutta. Maantietoa täytyi miettiä harjoituksessa, jossa sali oli Suomi pienoiskoossa. Ensimmäisten lapsuusvuosien paikkakunnan sijainti mietittiin ja asetuttiin sinne.

Lavan leveydeltä oli valittavissa lehdistä leikattuja valokuvia yhtä tehtävää varten.

Mukavasta lapsuusmuistosta muodostettiin pysäytyskuva. Kiven takana oleminen, kesämökillä uiminen, mummon kanssa matkustaminen, narulla hyppääminen ja muut muistot heräsivät jälleen henkiin. Sitten pohdittiin muistoja yhdistäviä asioita ja harjoiteltiin patsaan tekemistä. Siinä sitä vasta sitten olikin arvaamista. Eräässä kolmikossa keskellä oli pieni merenneito ja toiset olivat vettä, kuvastaen Havis Amandaa.
Lavalta haettiin kuva, jonka voi liittää tulevaisuuteen. Palaute kerrasta oli myönteistä. Ihania juttuja oli ja nuorisoseurantalolla pääsi oivaltamaan asioita.
JK

Vesi vain puuttuu, jotta uimalla pääsisi eteenpäin.

Artikkelikuva: Lapsuuteen liittyviä muistoja esitettiin.

Jaa artikkeli: