Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

 Eläkeläiset näyttävät mallia ladulla

Eläkeliiton hiihtomestaruuskilpailut hiihdettiin Valkealassa.

Vaikka sää meinasi tehdä kilpailut haasteellisek­si, pysyi torstaina ilma vielä maltillisena ja perjantain aamupäivänkin pelättiin etukä­teen olevan pahempi, kuin mitä todellisuudessa se oli.

Eläkeliiton 20 piiriä toimivat aktiivisesti eri puolilla Suomea. Ne järjestävät monipuolista toi­mintaa ja toimivat paikallisesti eläkeläisten asioiden äänitorve­na. Tällä kertaa Eläkeliiton Ky­menlaakson piiri hoiti hiih­tokilpailujen oheisjärjestelyt, Valkealan yhdistys kahvion ja Valkealan Kajo ammattimaisin ottein itse kilpailun järjestämi­sen.

Osallistujia hiihtomestaruus­kilpailuissa oli to 24.2.2022 vähän yli 70 ja perjantaina 25.2.2022 yli 60. Osallistujia tuli niinkin kaukaa, kuin Enos­ta ja iäkkäin osallistuja oli yli 90-vuotias. Tämä reipas herra voitti kirkkaasti yli 90-vuoti­aiden perinteisen lähdön. Toki hän oli myös ainoa kilpailija kyseisessä sarjassa. Etelä-Savo-Mikkelinseutu piiriin kuuluva Pentti Nissinen hiihto kilomet­rin matkan aikaan 6:26,0.

Nissinen oli ilmoittautunut myös perjantaina hiihdettävään vapaan hiihtotavan kilpailuun.

– Hän soitti perjantaiaamuna, että hänellä oli syntymäpäivät. Hän oli tullut juhlineeksi syn­tymäpäiviään ja voittoaan hiih­tokisoissa sen verran reippaasti, että päätti kuitenkin jättää per­jantain vapaan hiihdon väliin. Veli Kaskinen, Eläkeliiton Val­kealan yhdistyksen puheenjoh­taja nauraa.

Kukin voi omalla kohdallaan miettiä, että pystyykö itse vielä 90-vuotiaana hiihtämään. Saati juhlimaan hiihtovoittoaan niin, että pitää jättää seuraavan päi­vän hiihtokisa sen vuoksi väliin. Kunnioitettavaa ja kerrassaan riemastuttava elämänasenne!

Valkealan eläkeliiton kahvi­lan tuotoilla saatiin yhdistyk­selle taas vähän toimintarahaa. Hernekeittoa meni mukavasti kaupaksi.

Veli Kaskinen kiittelee Kajoa kilpailuiden hyvin toimineis­ta järjestelyistä, sekä Kajolais­ten mahtavasta ideasta ojentaa jokaiselle kilpailijalle Peltolan leipä heidän hakiessaan nume­rolappuaan.

– Peltolan leipomo tuli ystä­vällisesti vastaan leipien hin­nassa. Saimme tällä erinomaista mainosta paikkakunnalle, Kas­kinen iloitsee.

Heinävedeltä tullut Esa Kin­nunen kertoi ladun olleen lois­tokunnossa ja hiihto sujui hyvin. Loistokunnossa ladut. Hiihto sujui oikein hyvin. Hän hiihti miesten 65-vuotiaiden 5 kilo­metrin matkan aikaan 16:21,6 ja sai tällä suorituksella kolman­nen sijan.

Entinen kymenlaaksolainen, nykyisin Hirvensalmella vaikut­tava Markku Myllylä oli viet­tänyt kilpailuja edeltävän viikon Ylläksellä. Siellä oli alkuun ko­vat pakkaset ja hiihtokelit olivat melko nihkeät koko viikon.

– Olin ilmoittautunut tänne kisoihin, niin olihan se tultava.

Torstaina sprinttiviestissä oli neljä joukkuetta.

Pieni vastoinkäyminen Myl­lylällä sattui kilpailussa. Suksi tökkäsi sen verran kovasti, että mies meni hankeen ja näin hän menetti hyvää aikaa noin 20 se­kuntia. Muuten ladulla oli kuu­lemma oikein hyvä hiihtää.

Myllylä hiihti sarjassa M70 viiden kilometrin matkan aikaan 16:37,4. Lisäksi hän oli muka­na Etelä-Savon sprinttiviestin joukkueessa, joka voitti viestis­sä kultaa.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: