Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Elintärkeän olomuotoja

Kuusankoskitalon elokuun näyttely Veden kuvat esitteli maalausten, grafiikan ja valokuvien kautta elämän eliksiiriä.
Sisko Nampajärvi lähestyy vesiaihetta valokuvissaan herkän ihmisläheisesti. Hannu Vanhasen kuvissa on veneilytunnelmaa. Olavi Heinon ote aiheeseen on maalauksellinen ja Juho Karjalaisen grafiikkaan nojaava.

Hesperan valinnan Olavi Heino maalasi viime vuonna.
Juho Karjalaisen Kuuntelija on etsaus vuodelta 2009.

Taiteilijakvartetti

Juho Karjalaisen teoksia on esimerkiksi Suomen valtiolla, Jenny ja Antti Wihurin säätiöllä sekä Oslon Nasjonalgallerietissä. Juhon palkintoihin lukeutuvat Valtion taidepalkinto 1979 ja pääpalkinto grafiikan sarjassa Novosibirskin Biennaalissa 2005.
Hannu Vanhanen on valokuvaaja, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän luotsaa Tampereella kansainvälistä Backlight-valokuvafestivaalia Valokuvakeskus Nykyajassa. Yhteiskuntatieteiden tohtori ja visuaalisen viestinnän dosentti on kouluttajana muun muassa Tampereen ja Lapin yliopistoissa. Hannun valokuvia on voinut aiemmin nähdä esimerkiksi Universidade de Santiagossa, joka sijaitsee Santiago de Compostelassa, Espanjassa.
Kotkalaisella Eino Olavi Heinolla on useita taiteellisia luottamustoimia takanaan. Näihin lukeutuu Kotkan Taiteilijaseura ry:n puheenjohtajuus kahteen otteeseen 1984-1991 ja 1997-2002. Kotkassa hänen teoksiaan on ollut monta kertaa esillä. Tuotantoa on lähtenyt hyvinkin kauas esille. 2001 hän nimittäin osallistui ryhmänäyttelyyn Etelä-Koreassa Soulin Biennalessa.
Sisko Nampajärvi on kotkalainen kirjoittaja, jonka tuotantoon lukeutuu äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjoja. Hän on toiminut pitkään äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Sisko on myös valokuvaaja ja kriitikko. Lehtijuttuja hän on tehnyt esimerkiksi teatterista. Näyttelyn aiheena hänellä on alkuvesi.
-Uuden elämän syntymä ihmetyttää ja lumoaa kauneudellaan. Vesi eri muodoissaan tarjoaa tilan, joka kertoo jotakin naisesta, lapsesta, ihmisestä. Se on alku ja loppu, mukana elämän kaikissa vaiheissa, hän mainitsi.
Janne Kousa

Sisko Nampajärven Alkuvesi, lapsivesi I-VI -sarja on metalliprinttejä Dibond-levylle.
Sisko Nampajärven Meren kutsussa ihmiset jäävät pieneksi luonnon keskellä.
Heti näyttelyyn tultaessa oli esillä Olavi Heinon töitä.

Artikkelikuva: Vanavedessä-näyttelyn kuvasi Hannu Vanhanen värinegatiivifilmille. Kuvat on skannattu ja tulostettu pigmenttivedoksiksi.

Jaa artikkeli: