Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Elokuvanakin hauskuuttava

Elokuvanakin hauskuuttava

Risto Räppääjä

janne
Su, 24.02.2019 – 21:23

Risto Räppääjä ja pullistelija elokuvan ilmestymisen kunniaksi Tammi julkaisi ennen ensi-iltaa valokuvilla varustetun painoksen.

Sinikka Nopolan & Tiina Nopolan kirjassa on tiettyjä eroavaisuuksia elokuvaan verrattuna. Olipa siis tutustunut kumpaan tahansa ensin, tarjoaa toinen kuitenkin uudenlaista koettavaa. 

Paikallaan on edelleen Christel Rönnsin kuvitus vuodelta 2016. Päälle kolmekymmentä kuvaa antaa hyvää osviittaa siitä, miltä elokuva näyttää. Vuosina 1997-2018 on ilmestynyt 18 Risto Räppääjä-tarinaa, joista useita on filmatisoitu. Lisäksi on muita kirjoja.

 
Kirja tekee hilpeällä tavalla hupailua kehonrakennuskulttuurista. Osa huumorista toimi selvästi paremmin elokuvassa, kun sanailu konkretisoituu. Piirrosjälki voi vaikuttaa vieraalta, jos on tottunut alkupään kirjoja kuvittaneiden Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kädenjälkeen.

Finlandia Junior -palkinnon saaneen Christel Rönnsin kuvitus on ilmeikästä, mutta tyyliltään ei lähene muotokuvapiirroksia, joten mahdollisia malleja olisi vaikea tunnistaa piirrosten perusteella. Kirjaa voi hyvin suositella lapsille, eikä sitä kenties ääneen lukeva vanhempikaan kyllästy. 

JK

 

Jaa artikkeli: