Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Emma-pystein palkittu BEHM

BEHM päätti runsaan yleisön kanssa Tykkimäen Huvipuistossa järjestettyjen kesäkonserttien sarjan. Heinäkuun viimeisenä torstaina väki kokoontui huvilavetin ympäristöön.


– On hienoa, että pääsemme järjestämään konsertit tänä kesänä. Toivotamme artistit ja katsojat erittäin lämpimästi tervetulleeksi ja nauttimaan pitkästä aikaa livemusiikista huvipuiston uniikkiin miljööseen, kertoi Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen.


Tänä kesänä huvipuistoon oli ilmainen sisäänpääsy. Konsertti-iltoina tehtiin kuitenkin poikkeus. Silloin täytyi ostaa iltaranneke, tai konserttilippu.


BEHMin kaltainen menestystarina on harvinainen. Hän antaa harvoin haastatteluja. Kappaleita kuunteli mielellään.
Kun lähinnä valikoiden kuuntelee netistä ja levyiltä, niin jää autuaan tietämättömäksi, miten paljon kappaleet saavat radiossa soittoaikaa.


Huomioitakoon siis, etten ollut juurikaan kuullut BEHMin musiikkia ennen konserttia. Draaman kaari viehättää -debyyttialbumillaan BEHM nousi ilmiömäiseen suosioon.

Nopeasti BEHMistä on tullut yksi Suomen suosituimmista laulajista. Rita Behm sai toukokuisessa Emma-gaalassa seitsemän pystiä, esimerkiksi vuoden artistin ja vuoden tulokkaan.

Syyskuussa 2020 julkaistulta debyyttialbumilta löytyy Musiikkikustantajien Vuoden biisi 2020 -palkinnolla palkittu, Hei rakas -debyyttisingle. Se nousi historialliseen suosioon niin suoratoistopalveluissa, kuin radiossakin. BEHM oli ainoana tulokasartistina vuoden 2020 Suomen Spotifyn top10 kuunnelluimman artistin joukossa.
BEHM myös säveltää ja sanoittaa. Debyyttialbumin kappaleista Päästä varpaisiin ja Yhtä vaille kaksi ovat ovat täysin hänen omaa käsialaansa.

  • Janne Kousa

Jaa artikkeli: