Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Evolfor NY suuntaa luontoon

Toimitusjohtaja Taru Nekkula kertoo, että nimi Evolfor tulee sanoista love, forest ja for. Ajatus on siis tehdä rakastavasti jotakin varten luonnossa.

Laura Moilanen kertoo, että ajatus syntyi ryhmänä yrittäjyysleirikurssilla. He Tarun kanssa ajattelivat, että näin ainutlaatuista ajatusta kannattaa kehittää. Heitä yhdisti tämä ajatus. Ennestään he eivät toisiaan tunteneet, sillä Laura asuu Kouvolassa ja he tulivat lukioon eri kouluista.

Syntyi elämyspalveluyritys, joka lähti kehittämään yhteistyötä teltanvuokrausyrityksen kanssa. Taru kertoo, että hän antoi uudenvuodenlupauksen yöpyä Repovedellä. Lauran tavoin hän on käynyt siellä viikonloppuisin perheen kanssa kävelemässä. Laurakaan ei ole kertaakaan yöpynyt Repovedellä. Tarkoitus oli alunperin lähteä oppaiksi Repovedelle joku viikonloppu huhti- tai toukokuussa. Yritysidea on täsmentynyt. Paikka on todennäköisemmin lähempänä Valkealan kirkonkylää.

Nuorten ajatus on saada ihmisiä tutustumaan toisiinsa yön yli kestävällä luontoretkellä.

Opiskeluun on täytynyt keskittyä, mutta vähitellen alkaa yrittämisen käytäntökin hahmottua. Liikevaihtoa ei välttämättä synny ainakaan oleellisessa määrin. Tärkeämpää tuntuu olevan kiehtova idea ja motivaation pitäminen korkealla. Matka toimintaan on pitkä, kun ajatus on poikkeuksellinen.

– Voin kuvitella ryhtyväni yrittäjäksi. Kaupankäynti ja yrittäjyys ovat kiinnostaneet aina, Laura kertoo. Kurssin hän ajatteli kuitenkin jättää väliin, mutta kuunteli suositteluja.

Taru on myös kiitollinen heille, jotka kannustivat osallistumaan kurssille.

– Tämä on kiinnostavaa, huikea mahdollisuus, jota ei myöhemmin saisi. On siistiä miettiä yritysasioita ja luoda sitä. Päivi on tosi ihana ja innostava, Taru kiittelee.

Molemmat uskovat oppivansa kurssin aikana paljon.

Tarun ja Lauran kanssa nousee puheeksi myös lukioiden vähentäminen. Lauralla koulumatka lyhenee viimeiseksi vuodeksi, mutta hänen mielestään on sääli jättää hyvinvoiva rakennus ja toimiva opetus.

Taru toteaa, että on aika harmillista, että pitää keskeyttää. Hänen mielestään opetus on laadukasta ja henkilökohtaista. Valkealassa ei huku massaan. Hän uskoo, että vaikuttaa opiskeluun negatiivisesti, kun joutuu viimeisenä vuonna opettelemaan uuteen paikkaan, uusiin käytäntöihin ja opetustyyliin.

• A&SK

Artikkelikuva: Laura Moilanen ja Taru Nekkula tekevät yhteistyötä luontoyrittäjän kanssa. Taru sai Kotkassa parhaan myyjän palkinnon.

Jaa artikkeli: