Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Fantasiapukuja

Kuulaksen yhteydessä tutustuin alakerrassa esille tuotuihin pukuihin.
Päivi Asikainen on selvästi nähnyt monia elokuvia ja lukenut kirjallisuutta.
Pukujen lisäksi pääsi tutustumaan pukuluonnoksiin. Piirrosten viereen oli paperille kiinnitetty kangasnäytteitä. Hahmoja ovat esimerkiksi Peter Pan, Kapteeni Koukku ja Kirpunkolo.
Värien ja materiaalien käyttö on luovaa ja tekemisessä Päivi on selvästi käyttänyt mielikuvitusta. Inspiraatiota on kuvista päätellen saatu vähintään satojen vuosien takaa. Pieni yksityiskohta taidemaalauksesta antoi vihjeen. Paperileikkeessä tuli esille Uffizissa sijaitseva Kevät eli La Primavera. Se on italialaisen renessanssimaalari Sandro Botticellin maalaus noin vuodelta 1478. Oikea maalaus on noin kaksi kertaa kolme metriä. Pienennyssuhde on siis ollut melkoinen, vaikka kyseessä onkin vain osa maalauksen kuvasta.
Tyyliltään Päivin luonnokset vaihtelevat pirteistä melko synkkiin. Kirjaimellisesti ufomaisen puvun nimi on Wanting to get high, mikä siis ilmaisee tahtoa päästä korkealle.
Janne Kousa

Artikkelikuva: Päivi Asikaisen versio Peter Panista on vuodelta 2018.

Holofernia- nimi on esiintynyt ainakin Shakespeare-filmatisoinnissa. Turhaa lemmen touhua -näytelmässä yksi miehistä on Holofernes. Tämä hahmo vaihdettiin naiseksi elokuvaan.
Tästä tulee mieleen itämaiset sadut. Primus Apollon on vuodelta 2014. Päivi Asikainen on suunnitellut ja valmistanut sen.
Päivi Asikaisen ”Wanting to get high” on ”There’s a rainbow inside your mind” -mallistosta.
Jaa artikkeli: