Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Häävinkkejä merikaupungista 

Häävinkkejä merikaupungista 

Häämuotia

janne
Ti, 26.02.2019 – 21:05

Kotkan kaupungin uusia arvoja ovat reiluus, rakkaus ja rohkeus. Helmikuun teemaksi valittiin rakkaus. 11.-17. päivä helmikuuta oli rakkausviikko, jolla sopivasti oli ystävänpäivä.

Taiteilijan nimi korjattu jälkikäteen. 

 

Lauantaina Kotkan konserttitalossa järjestettiin kansainvälinen Häätapahtuma. Kansainvälisyys näkyi esimerkiksi siinä, että näytteilleasettajiin kuuluivat kauneussalonki Tout a Fait Viipurista ja Ateljé Modisteria Pietarista. 

Kotka <3 Häät -kansainvälinen häätapahtuma sopi hienosti 140 vuotta täyttävän Kotkan juhlavuoteen.

Kotkan-Kymin seurakunta näkyi häätapahtumassa. Esteiden tutkintaa täytyy pyytää viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkipäivää, joten melko nopealla aikataululla seurakunnassa voidaan vihkiä avioliittoon.

Mukaan oli saatu monenlaisia palveluntarjoajia. Juontaja Samuel Sterling tuumasi tapahtuman olevan aikamoinen näyte organisointikyvystä. Yleisöä hän mainitsi olleen mukavasti.

Kävijöitä ilmaistapahtumaan tuli vähintään Kouvolasta asti. Pitkin päivää tuli yleisöä. Väen määrä vaihteli, toisten viihtyessä pitkään, toisten ehtiessä olla vähemmän aikaa. Eräs kouvolalainen pariskunta odotti häämuotinäytöstä. Tuleva morsian sai houkuteltua sulhasensa mukaan.

 

Kattaus
Kahvilan puolella oli erilaisia kattauksia esillä.

 

 

Kyyhkyspari
Porraskaiteen koristeluissa oli mukana kyyhkyspariskunta. 

 

 

Palloja
Ilmapallot Kotka erikoistuu juhlien koristeluun ilmapalloilla. 

 

 

Taidetta

Pietarista kotoisin oleva Svetlana Laptenok on asunut yli 20 vuotta Suomessa perheensä kanssa. Hänellä oli mukanaan maalauksiaan, joista muodostui taiteellinen osio salin nurkkaan. Aiheensa Svetlana on saanut luonnosta, Kymijoen rannoilta.
 

Irina Gedike oli käyttänyt erilaisia materiaaleja kukkiin, joilla tiloja oli koristeltu. Työnäytöksessä hän taiteili jättikukkia. Pöydällä oli käytössä kreppipaperia, pastelliliituja ja kuumaliimapistooli. Irina käyttää jättikukkien teossa monipuolisti erilaisia tekniikoita.

 
Margo Oll sanoi neljän tytön järjestäneen tapahtuman. Irinan ja Margon lisäksi tapahtuman järjestivät Alena La ja Katja Himanen. Katja valokuvasi tapahtumaa. 

Tapahtuman järjestäjät pitivät osaltaan huolen kävijöiden viihtymisestä. Uutta projektia jo mietitään.

 

Alena Laptenok
Svetlana Laptenok’in taiteessa on luonto vahvasti läsnä. 

 

 

Irina
Irina Gedike teki paikan päällä jättikukan. 

 

 

Maistiaisia
 

Kotkan häämessuilla Olki Catering tarjoili erilaisia makupaloja. Makean kaakaoleivonnaisen päällä oli vaniljaa, lakkaa sekä valkosuklaata ja suolaisessa cocktail-palassa oli porsaanlihaa, savumajoneesia ja suolakurkkua. 

Keittiömestari Teemu Suomalainen on itse alusta asti valmistanut tarjoiltavat tuotteet ja vastaa yrityksen keittiön toiminnasta. Juha-Pekka Suomalainen vastaa yrityksen salin sekä baarin toiminnasta ja järjestää erilaisia cocktail -aiheisia iltoja.

Kummatkin veljeksistä ovat työskennelleet eri ravintoloissa ympäri Suomea. He ovat hakeneet oppia useammasta paikasta ja hakevat sitä vielä tänäkin päivänä. He tuovat kaiken opitun yhdessä asiakkaiden lautaselle, sekä myös palveluun ja tapaan hoitaa erilaisia keikkoja.

Ruuan valmistuksessa kunnioitetaan vanhoja ja perinteisiä tapoja, sekä suomalaisia raaka-aineita. Veljekset valmistavat suomalaista ruokaa, tuotuaan sen tälle vuosituhannelle.

Tilausravintola Olkihatussa Virolahdella kesä painottuu häihin ja muihin perhejuhliin, sekä myös erilaisiin yritystapahtumiin. Joulun aikaan juhlitaan pikkujouluja, sekä nautitaan saunan löylyistä. 

 

Suklaaleivonnaiset
Suklaaleivonnaiset olivat herkullisia. 

 

 

Hiukset ja meikki
 

Kampaamo-parturi Joanna & Julius on Voikkaalla sijaitseva yritys. Riina Lahti kertoi magneettiripsistä. Ripset koostuvat kokonaisesta yläkappaleesta ja kolmesta pienestä alakappaleesta. Oma ripsi jää näiden ylä- ja alakappaleiden magneettien väliin. Magneettiripset sopivat, vaikka olisi allergisoitunut ripsiliimalle, ja ne ovat perinteisiä irtoripsiä hellävaraisempia.

Riina Lahti kertoi, että kampauksissa alapainotteiset niskanutturat ovat todella suosittuja. Rakennetta ja pehmeyttä saa olla. Koristeluun tulee elävyyttä, kun käytössä on tuoreita kukkia. Jos tietää hyvän tekijän, kampaamoaika varataan hyvissä ajoin. Aikoja varataan ainakin vuotta, jopa puoltatoista etukäteen. Myös kesälle 2020 on jo tullut varauksia. 

Kynsien laitossa morsiamet hakevat aika pitkälti luonnollista ilmettä. Rakennekynsiä otetaan edelleen hyvin usein. Koristeluissa on kahta asiakastyyppiä. Joko haetaan jotakin pientä viimeistelyä tai paljoa näyttävyyttä. Ihanimpana Jonna Heinonen Joanna’s Beautysta, Kuusankoskelta, pitää sitä, kun asiakas antaa vapaat kädet. Ensin selvitetään, mistä väreistä asiakas tykkää. Muuten Jonna saa työskennellä oman luovuuden mukaan.

Asiakkaat hakevat nykyään entistä enemmän oman tyylistä tekijää. Tekijöiden kannattaakin panostaa omaan tyyliin ja profiloitua omalaatuisuuteen. Suoraan Jonna ei suostu kynsiä laittamaan netistä otetun kuvan perusteella. Hän haluaa, että lopputuloksessa näkyy häntä itseä. Ideoita hän saa luonnosta, kauniista vaatteista ja koruista. Ideoita hän hakee toisten tekemien kynsien ulkopuolelta. Jonna tavoittelee työssään sitä, että hän löytää itselleen oikeat asiakkaat, jotka arvostavat nimenomaan hänen töitään. 

Joanna’s Beauty ja Kampaamo-parturi Joanna & Julius ovat aloittaneet yhteistyön. Jatkossa morsiamet ja muut juhlavieraat voivat saada meikkaus- ja kampauspaketit yhdestä osoitteesta ilman juhla-aamun kiireitä ja turhaa eri paikkojen välillä liikkumisen tuomaa stressiä.  

 

 

Riina Lahti, Jonna Heinonen
Riina Lahti ja Jonna Heinonen kertoivat esimerkiksi kampauksista ja kynsien laittamisesta.   

 

 

Viihdettä
 

Kansainvälisessä häätapahtumassa esiintyi Luisa Duo. Kitaristi, trubaduuri ja DJ Lasse Mikkonen säesti Luisa Metsälää ja välillä lauloikin. Luisa Metsälä on esiintynyt useissa häissä. Esiintymisestä huomaa, että hän on unelmatyössään päästessään laulamaan rakkauslauluja eri puolilla Suomea. Sormus nimettömässä kertoo hänen itsensä olevan naimisissa. Voikin päätellä, että Luisa laulaa tuodakseen esille rakkauden ihanuutta ja tärkeyttä. 

Hinnasto on sellainen, mitä sopii ammatikseen esiintyviltä odottaa. On hyvä muistaa, että aikaa menee esimerkiksi äänentoiston valmisteluun, kulkemiseen juhlapaikalle ja harjoitteluun.

Keikkoja on sovittavissa eri pituisiksi, vihkitilaisuus sellaisenaankin onnistuu. Luisa Metsälän kanssa voi sopia lauluista ja muokata yhdessä juhlaa omanlaiseksi. Mestaripiirros, Romanssi, Kohta hänen ja muut romanttiset laulut soivat kauniisti Kotkan konserttitalossa.

 

Luisa Duo
Luisa Metsälä ja Lasse Mikkonen esittivät rakkauslaulujen klassikkoja ja uudempia tuttavuuksia.

 

Anne Mikkonen ja Vilma-Lotta Mustonen toivat valoisan esityksen osaksi häätapahtumaa. Esityksen lisäksi Belenos Group of Arts oli yksi näytteilleasettajista. Belenos Group of Arts on helsinkiläinen ryhmä, joka on toteuttanut usean vuoden ajan tuli- ja valoesityksiä niin pieniin tilaisuuksiin kuin isoihin tapahtumiin. Valoshow sopi mainiosti tapahtumaan, kun yleisön ei tarvinnut lähteä ulos liukkaille teille.

Anne Mikkosella ja Vilma-Lotta Mustosella oli erilaisia välineitä käytettävissään. Hääteemaan sopivasti asuissa oli pitsikuviointia. Päivänvarjoilla olisi pärjännyt vaikka yön pimeydessä, niin valaisevia ne ovat. Led-viuhkoilla saatiin aikaan erilaisia kuvioita, kuten sydämiä.
Paljon harjoitteluun aikaa käyttävällä Belenoksella on oma kotistudio. Flow-taiteita tekevään kokoonpanoon kuuluu monta taitajaa. Belenos on esiintynyt monenlaisissa valoa ja tulta hyödyntäneissä tapahtumissa, kuten Linnanmäen Valokarnevaaleilla ja Valon Kaupunki Jyväskylässä.

 

Anne Mikkonen ja Vilma-Lotta Mustonen
Anne Mikkonen ja Vilma-Lotta Mustonen tanssivat monenlaisten valojen kanssa.

 

Häämatkailua

              
Anu Pikkarainen Matkatoimisto Kymenmatkat Oy:ltä kertoi Karibian olevan häämatkalaisten kestosuosikki. Vietnamissa on upeita rantakohteita. Saigonissa esimerkiksi pystyy yhdistämänä ranta- ja kaupunkilomaa. Rannat ovat puhtaita ja hintataso edullinen. Matkailuja ja palvelua kehitetään.

 
Jonkun verran on Kymenmatkojen kautta kysyntää Lappiin. Helsingistä on hyvä verkosto. Junalla pääsee lentokonetta ilmastoystävällisemmin. Lentäen pääsee esimerkiksi Kittilään tai Rovaniemelle.

Kymenmatkoilla tehdään räätälöityjä paketteja. Lentokentällä on vastassa oma kuljettaja, joka vie hotelliin. Hääpareille on kohteessa luvassa jotakin erityistä, pientä ylellisyyttä.

Nizzasta on hyvät kulkuyhteydet muualle. Noin 55 kilometrin päässä Nizzasta on Sanremo. Monacon ohi kulkisi joka tapauksessa, joten noin parinkymmenen kilometrin etäisyydellä Nizzasta oleva Monaco kannattaa myös yhdistää matkaan.

 

Hääasuja
 

Ompelu-Ateljee Ajan Ommel ky:n yli 20 vuotta sitten Kouvolan keskustaan perustanut Marianne Vihervaara kertoi valmiita pukuja myytävän enemmän kuin itsetehtyjä. Harvoin puku istuu suoraan. Monesti täytyy tehdä joku pieni kavennus tai lyhennys. 

Jotkut tietävät selkeästi, millaista haluavat. Puvun valmiiksi saaminen vaatii 2 tai 3 sovitusta. Asiakaskunta on 20-65-vuotiaita. Häämekon ostajissa on ensimmäistä, toista tai kolmattakin kertaa naimisiin meneviä. 

Kanta-asiakkaitakin löytyy. Marianne kertoi saman asiakkaan teettäneen itselleen puvut rippi- ja ylioppilasjuhliin sekä wanhojentansseihin ja häihin. Hääseuruekin voi tulla asiakkaaksi. Morsiamen ohella esimerkiksi hänen äitinsä saattaa teettää asun. 

Internetistä tilattu puku matkustaa monta kautta. Joku voi tilata useamman puvun ja saattaa lähettää ne takaisin. Ajan Ompeleelle tilataan mittojenmukaista. Koot eivät ole mitä sattuu. Takaisin ei pukuja lähetellä. Kuka tykkää mistäkin, joten mallien ja värien kirjo on valtava. Kaikenkokoisia autetaan löytämään mieleinen puku.

 

Ajan ommel
Samuel Sterling haastatteli näytteilleasettajia. Vuorossa Ajan Ompeleen Marianne Vihervaara. 

 

Kati Neittamo esitteli Kotkassa sijaitsevan Neittamon Juhlapalvelun tarjontaa tyttärensä Nicole Kouhian kanssa. Neittamon Juhlapalvelulla on myynnissä kansainvälisiä pukumerkkejä. Niihin tehdään muokkauksia. Valkoinen on ehdottomasti häämekkona suosituin. Välillä menee esimerkiksi vaaleansinisiä ja -punaisia häämekkoja. Iltapukujakin on valikoimissa.

Hääjuhlaan saketti on ehdottomasti suosituin vaihtoehto. Myös frakkeja vuokrataan. Naisten kengiltä haetaan mukavuutta. Pitsisiä ja kimaltelevia kysytään. Nuoret tykkäävät tennareista. Niissäkin on ”bling-blingiä” ja pitsiä. Pikkutytöt haluavat morsiamen ohella olla päivän prinsessoja. Morsiustyttöjen mekoissa luonnonvaalea on aika suosittu väri. 

 

Nicole Kouhia ja Kati Neittamo
Nicole Kouhia ja Kati Neittamo esittelivät Kotkassa sijaitsevan Neittamon Juhlapalvelun tarjontaa. 

 

Mekko
Häämekkojen koristelussa näkyvät koruisuus…
mekko 2
…ja kuvioinnit. 

 

          JK

 

Jaa artikkeli: