Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Harrastuksia esille

Litviikkimarkkinoiden yhteydessä, 17. elokuuta, järjestettiin ensimmäistä kertaa harrastemessut. Nuoriso-ohjaaja Pauliina Laamanen ja Niinistön koulun rehtori Antti Pasi kertoivat Litviikkimarkkinoiden esiintymislavalla tapahtumasta.
Messut ulottuivat Valkealatalon yläpihalta alaoven kautta alakertaan. Ylhäällä oli seurakunta kävijöitä vastassa. Parisuhdetalo toimi helposti huomattavana maamerkkinä. Pohjois-Kymen Musiikkiopisto ja Kiviharjun tila toivat osaltaan messuille monipuolisuutta.

Värikkään talon huomasi kauempaakin.
Kirkko haluaa osaltaan kantaa vastuuta ympäristön tilasta sekä eri ikäisten jaksamisesta.

Alaoven kaupungin osastolla sai lähettää terveisiä post-it -lapuilla. Aiheina olivat erityisesti monipalvelupiste ja Valkealan lukio. Palautesumaa on tarkoitus syyskuun keskusteluissa purkaa.
Nuoriso-ohjaaja Pauliina Laamanen kertoi Immortal Sorrow -bändistä, jota messuilla myöhemmin kuultiin. Bändi on tämän vuoden yläasteikäisten rockin SM-voittaja. Kuusankoskelainen bändi on mukana nuorisopalveluiden rock academy -hankkeessa.
YaRock SM järjestettiin toukokuussa Kurikan yhteiskoululla 13. kerran. Sen järjestivät yhteistyössä Kurikan yhteiskoulu, Sedu Kurikka, Soul Factory ja Louhimo-hanke Kurikan kaupungin tuella.

Terveisissä monipalvelupisteeseen tuli esille esimerkiksi puhdas sisäilma ja palvelutarjonta eri ikäisille.
Lukion ja urheilumahdollisuuksien säilyttämisen lisäksi viesteissä tuli esiin esimerkiksi toive: -Kukkuramäelle olisi ihanaa saada oma leikkipuisto!
Antti Pasi ja Pauliina Laamanen toivat tervehdyksen harrastemessuilta.

Liikettä

Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistyksen toimintaa tehtiin tunnetuksi lennokein. Kouvolan ensimmäinen lennokkikerho Kouvolan lennokinrakentajat KoLeRa perustettiin jo vuonna 1957. Kun Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys perustettiin vuonna 1960, tuli lennokkikerhosta Kilyn alajaos. Lennokkijaosto lennättää lennokeitaan esimerkiksi Selänpään ja Ummeljoen lentokentillä. Pauli Mälkki kertoi lennokkien hinta-skaalan olevan suuri, alle satasesta kolmeen tuhanteen euroon.

Lennokkeja oli esillä…
…monenlaisia…
…ja lennätystäkin nähtiin.

Sudet esittelivät salibandya. Lainattavissa oli mailoja. Oman lyönnin nopeudesta sai tietoa maalitutkalla, kunhan vain kohdisti pallon sopivasti.
Olli Joutjärvi on pelannut noin kuusi vuotta. Hänellä on melkein joka viikonloppu pelejä ja tiheästi harjoituksia. Hän on pelannut esimerkiksi Oulussa, Kuopiossa ja Joensuussa. Olli saa pallon parhaimmillaan reilusti yli sadan kilometrin tuntinopeuteen. Joona Malvikko laukoi myös ahkerasti.
Taido saapui Kouvolaan vuoden 1998 alussa. Silloin yhdistys rekisteröitiin ja ensimmäinen peruskurssi käynnistyi. Kouvolan Taido Ry:n puheenjohtaja ja jatkokurssivastaava Jussi Loponen teki komean ilmapotkun, joten kannatti olla paikalla oikeaan aikaan. Toisena osapuolena oli sihteeri ja toinen juniori-/corekurssivastaava Kari Hakuli.
JK

Olli Joutjärvi ja Joona Malvikko näyttivät mallia pallonkäsittelytaidoista.
Jaa artikkeli: