Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Hauska leiripäivä

Niinirannassa oli elokuun viimeisenä päivänä runsaasti väkeä. Kerhonohjaajien koulutus ja kehitysvammaisille järjestetty toimintapäivä osuivat samaan päivään. Tilaa oli hyvin kaikille.
Aulassa oli meneillään yhteislaulutuokio. Jukka Karjalaisen Sankarit ja Juha Vainion suomeksi sanoittama Hyvää huomenta Suomi keräsivät innokkaita laulajia mukaansa. Matti Eskon tunnetuksi tekemä kappale on niin juurtunut osaksi suomalaista musiikkia, että harva tietänee alkuperäisen version olevan Steve Goodmanin City of New Orleans.

Kauniiseen Niinirantaan

Kouvolan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n puheenjohtaja Marja Hukka ja sihteeri Ritva Luomakangas kertoivat järjestetyistä toimintapäivistä. Perinne päivän järjestämisestä on pitkä.
Viime kesänä oltiin Valkealan opistolla, Selänpäässä. Päivä järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Niinirannassa, jossa järjestäjät arvostavat paikan kauneutta ja esteettömyyttä. Siirtymät paikasta toiseen ovat pieniä. Niinirantaan oli myös helppo keksiä tekemistä.
Leiriläisiä oli viisikymmentä. Samalla saavutettiin osallistujamäärässä ennätys. Enemmänkin olisi ollut halukkaita, mutta ei mahtunut mukaan.
Aamupäivä vietettiin liikunnallisissa merkeissä. Koripallo, jalkapallomaaliin tykitys, keilailu ja tikanheitto toivat virkeyttä lauantaipäivään ennen ruokailua. Yhteislaulun jälkeen oli luvassa saunomista ja taiteilua. Iltapäivällä oli myös vapaata aikaa, jona saattoi tutustua rauhassa toinen toisiinsa.
Yhdistyksen leireily on vammaista ja perhettä tukevaa toimintaa. Kontakteja tukiyhdistyksellä on eri asuntoloihin ja itsenäisesti asuviin. Rahatilanteen tiukentuessa yhteistyön arvo korostuu. Kouvolan seurakunnan lisäksi yhteistyötä tehtiin Tikkavartion kanssa. Yhteistyö koetaan hyvänä puolin ja toisin.
JK

Artikkelikuva Marja Hukka : Tero Kajander ja Reijo Mieskolainen vetivät suosittua frisbeegolfia kehitysvammaisten leiripäivässä.

Jaa artikkeli: