Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Hevosrotuja esittelyssä

Anttilan raviradalla järjestettiin syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina match show. Mukana oli 21 hevosta tai ponia. Tapahtuma alkoi melko aurinkoisena, mutta päivän aikana saatiin myös sadetta.

Tuuli Valve kasvattaa shetlanninponi My Mate Ofeliaa. Sen omistavat Ilona Kilpeläinen ja Riitta Peltola-Kilpeläinen. He kertoivat myös sen varsasta, tamma Fiona Feliciksestä. Ponit ovat tuttuja myös Alisa Westerholmille.

Fiona Felicis on jo todella iso tyttö nelikuisena. Se on emänsä ensimmäinen varsa. My Mate Ofelia on raviponi, joka on saavuttanut jo useita voittoja. Se asustaa Tokkolan tallissa Jaalassa. Samalla tilalla ilona ja Riittakin asuvat. Ofelia on nähty raveissa Kouvolassa, Mikkelissä, Lahdessa, Forssassa ja Ypäjällä. Tokkolan tallissa kavereina on shetlanninponeja ja yksi suomenhevonen. Ofelia on mennyt jo viisikymmentä starttia.

Fiona on vielä maitovarsa. Tarkoitus on vieroittaa se emästään joulukuussa. Korkeudeltaan Fiona oli syntyessään noin puolet nykyisestä. Vaalean kermanvärinen isä Aarteen Fredriksson on Myllykoskelta. Fiona ja Ofelia ovat rauhallisia. Fiona on tottunut muihin poneihin ja liikenteeseen tallilla.

Sammalisen Iisakki ja esittäjä Jerry Rauos olivat vuorossa ensimmäisenä. 

Palkitsemista

Anttilan Hevoskasvattajat ry:n sihteeri Piia Sjöblom kertoi koko näyttelyjen kolmen parhaan saavan hevospatsaat. Parhaalle esittäjälle oli luvassa pokaali ja villasukat. Jokaisessa luokassa oli myös voittajat.

Tarkoitus oli järjestää pääsiäisnäyttely, mutta se jäi tältä vuodelta väliin. Perinteiset ravit keräsivät tänä vuonna erityisen hyvin väkeä. Match show järjestetään kerran vuodessa. Piia Sjöblom kertoi osallistujia olleen match show’ssa kahdenkymmenen molemmin puolin. -Mukavaa kun mukana on eri rotuisia poneja ja hevosia, hän totesi.

Satu Pitkänen on tuttu näky hevostapahtumista kameran kanssa. Tällä kertaa hän oli tuomarina. Hatun taustaksi hän kertoi perehtyneensä Brittein saarilla hevoskulttuuriin. Siellä tuomarilla on aina hattu päässään. Moni toki tietää englantilaisen Royal Ascot-hevoskilpailun. My Fair Ladystäkin tutuissa hevoskilpailuissa on käytössä mitä mielikuvituksellisempia hattuja.

Anttilan Hevoskasvattajat ry:n sihteeri Piia Sjöblomilla on ohjastuskokemusta. Monet hevostapahtumat kuvannut Satu Pitkänen lupautui tuomariksi. 

Kilpailijoita

Luokassa yksi olivat ponit, kakkosessa hevoset, kolmosessa nuoret ja vitosessa varsat. Sammalisen Iisakki ja Niemelän Urpo aloittivat. Ponikujan Veetin oli tarkoitus olla ensimmäisenä, mutta Womba Einstein ei ihan ehtinyt alkuun, joten kaksikko esiteltiin myöhemmin. My Mate Ofelian jälkeen estradille pääsi Tervamäen Justiina. Shetlanninponien jälkeen vuorossa oli gotlanninruss Gemstone Aria. Newforestinponi Arvilan Melinda, irlannincob Meara Starr ja norjanvuonohevonen Kotalan Glimrende Rosa seurasivat.

Hevosten luokassa esittäytyivät amerikan-ranskalainen lämminverinen Hornet Point, lämminverinen ravihevonen (amerikkalainen) Adekagugwaa, lämminveriset Walker ja Kentucky Lillian sekä suomenhevoset Kankalon Myrsky ja Joviker.

Nuorissa kilpailivat norjanvuonohevonen Ros Ellen, newforestinponi Dixie de la Vie ja shetlanninponi Sammalisen Ilari.

Fiona Feliciksen lisäksi varsaluokassa oli ori Kankaanreunan Corona King.

Näyttelyn BIS -kolmikko oli Kankaanreunan Corona King, Sammalisen Ilari ja Walker.

Teksti: Janne Kousa

Kuvat Seppo Kousa

Artikkelikuva: Emä My Mate Ofelia ja varsa Fiona Felicis olivat esittelyssä. Poneista tietävät Alisa Westerholm, Ilona Kilpeläinen ja Riitta Peltola-Kilpeläinen. 

Jaa artikkeli: