Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Taikuutta ja musiikkia

Mystikko Alexander XIII ja Loihtija Samu Kuusisto veivät Wiipurintien markkinoilla entisaikain taikuuden ja mystiikan pariin. Esityksessä oli hauskuutta ja yllätyksiä.
Esityksen pohjana on kansanperinne, uskomukset, taikausko ja loitsut. Kerronta toi esitykseen hienon lisän. Kun loihtija otti kehärummun soitettavakseen ja alkoi kurkkulaulantaan, tiesi viimeistään, ettei kyseessä ole aivan perinteinen taikuriesitys. Kaverukset ovat esiintyneet jo viisi vuotta ja naurattaneet, jännittäneet ja viihdyttäneet yleisöä.


Yksi tapahtuman yhtyeistä oli Yarga Sound System. Sen äänimaailmassa kaikui muinaisuus. Yarga Sound System toi ääniä ja musiikkia kaukaa pohjoisesta Karjalasta, Kalevalan laulumaiden takaa. Ilya Dragunov ja Aleksander Leonov rakensivat kalevalaisen ruuhikanteleen keväällä 2016. Stringboat on kokeellinen soitin. Se on yhdestä puusta koverettu haapio, jossa on metallikielet molemmissa päissä. Haaparuuhen toinen nimi on haapio. Kyseessä on suomalais-ugrilaisten vanhin venetyyppi. Haapio antoi soittimelle kaikupohjaa.

Yarga Sound System takasi osaltaan sen, että molempina päivinä kuultiin tuntikausia elävää musiikkia.

Tulta ja saippuakuplia

Sirkuskoulu Bravuuri on vuosien varrella kehittänyt perinteisen sirkuksen osaamisen lisäksi myös tulisirkusta. Pyroshow loi hienon taustan vauhdikkaalle tulitaituroinnille.
Vähemmän tulisen esityksen tarjosi viikonloppuna useat kerrat Narri Neptunuksen temppuiluja edeltänyt Ruffle Armyn keijukaksikko jättisaippuakuplineen. Tuulella saippuakuplat ehtivät hyvinkin kauas ja leijailivat kohti yleisöä. Koskaan ei tiedä, millaisia muotoja saippuakuplista syntyy. Se tuo esitykseen yllättävyyttä.
Lasten iloksi Hepokönkään Höppänätonttu pyöritti puista karusellia. Kokemus on varmasti paljon harvinaislaatuisempi kuin perinteisessä huvipuistolaitteessa.
Janne Kousa

Artikkelikuva: Mystikko Alexander XIII on varmastikin syytä pitää kaukana heinäladoista. Useat katsoivat, ettei heinässä asu ketään. Sitten mystikko puhalsi heinän tuleen.

Sirkuskoulu Bravuurin esityksessä piisasi vauhtia.
Jaa artikkeli: