Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

HH Pihahuolto NY huolisi lunta

Kaverukset kirkonkylältä, Joel Harinen ja Henri Harjula kuulivat, että NY-kurssille pitää ehdottomasti mennä kokeilemaan. Yhdessä he kehittivät ajatuksen talonmiehen hommista. Mainoksen he olivat saaneet jo valmiiksi.

Viime talvena olisi töitä riittänyt, mutta tämä talvi näyttää tuovan lähinnä hiekoitustöitä. Työt ovat ennestään tuttuja, ja molemmat vain toivoivat niitä löytävänsä. Tammikuussa oli kurssiaikataulu syksyä rennompi, joten töihin olisi jo ehditty. ProPatria-muistomerkin puhdistus oli sovittu, samoin yksi keikka.

Säiden lisäksi suurin haaste kurssin aikana on ollut tilin avaaminen pankissa.

Joel piti kurssin ajatuksesta yhdistää oppiminen ja mahdollisuus tienata. Henri muotoilee asian niin, että kurssilla saa kokemusta yrittämisestä sekä tekemisestä.

Henri pitää yrittämistä yhtenä selvänä vaihtoehtona. Joel miettii samaa alavalintaa eli rakentamista. Hän tajuaa, että olisi voinut lähteä samantien ammattikouluun, mutta kaverien hakeutuminen lukioon houkutteli lähtemään ensin hakemaan yleissivistystä. Vielä ei tarvitse lyödä lukkoon tulevaisuuden suuntia.

• A&SK

Joel Harinen ja Henri Harjula viihtyvät pihahuollon tehtävissä. Heidän puolestaan olisi lunta saanut tänä talvena tulla enemmän.

Jaa artikkeli: