Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Hiekkakerrontaa tanssin äärellä

Nuorten Paikassa nähtiin versio Ernst Hoffmannin tarinasta ”Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas”. Koko perheen musiikkinäytelmä oli mukavan jännittävä aikuisellekin.
Hiirikuningas oli kooltaan ja olemukseltaan sellainen, että rotatkin juoksisivat karkuun. Jos moinen kammotus tulisi kadulla vastaan, niin kannattaisi olla pakoautossa tiikeriä tankissa, kuuluttaa hevosvoimien turvin ärjyntää ja varmuudeksi vielä pistää leijonaa suuhun.
Toki muukin pastilli kävisi, kunhan ytyä on riittämiin. Sitten pitäisi nopeasti päättää, lähteäkö nasta laudassa karkuun vai yrittäisikö töytäistä mokomaa kissojen kauhua.
Onneksi kuitenkin hiirikuningas oli ihan vain naamioitunut ihminen. Tšaikovskin musiikkiin yhdistyi hiekka-animaatiota, tanssia, valoa ja varjoa. Kielenä oli suomi. Esityksen jälkeen moni halusi kokeilla hiekka-animaation tekemistä. Yhteiskuviakin useat ottivat esiintyjien kanssa.
Loppiaisaattoiltana nähty esitys kiersi myös Kotkassa Kulttuuritalo Kyminsuussa ja edellisenä päivänä Savonlinnan Kulttuurikellarissa. Luova työpaja ”Vaeltavat” Pietarista vastasi esityksestä. Mukana esiintyivät Irina Larionova, koreografiastakin vastannut Aleksander Vetskunin, tekstinkin hoitanut Svetlana Isajeva.
Lilia Wafina teki hiekan avulla vauhdikkaasti taidetta. Kerta toisensa jälkeen hienot kuviot saivat tehdä tilaa uusille. Ihmiset, joutsenet, kukkaset ja muut seurasivat toinen toistaan.
Äänisuunnittelusta vastasi Aleksei Vinogradov.
• JK

Pähkinänsärkijä heräsi henkiin.
Taustalla tarinaa liikutti hiekkataiteilu.
Tanssi on oleellinen osa balettina tunnetuksi tullutta satua.
Jaa artikkeli: