Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Hohtoa tanssiin

FunWellness liikuttaa keskustassa ja Sarkolassa liikunnanystäviä eri sukupolvista. Syksyn pimeyteen uutuutena ovat Glow-tunnit.
Glow viittaa hohtamiseen, loistamiseen ja on maailmanlaajuisesti tunnettu teemabileiden aihe. Tunnelmaan päästään jo esityksissä, joissa lapset innokkaasti heiluttavat valotikkuja. Jotta tunnelmaan pääsee täysillä, täytyy olla neonvärejä ja valkoista. Allekirjoittaneella erotti pimeässä kunnolla vain hampaat ja paidan muoviset napit, joten tunneille pukeutumista on syytä miettiä. Valkoinen tai neonvärit toimivat. Ja lisähohtoa saa toki sopivilla meikeillä. Tila valaistaan sinivalolla ja pimennetään muuten.
Eeva Uusitalo ja Niina Mäki ovat FunWellness-yrityksen taustalla. FolkJamia vetävän Maiju Laurilan oma yritys on nimeltään ML Taide- ja koulutuspalvelut. Saara Julkunen luotsaa Hotjoogaa ja Yoga Flow’ta ja Sanna Majander Yin Joogaa.

Uutta

Hohtavaan tunnelmaan päästiin Glow Zumba Fitness Glow Maratonissa, Lavis ja Folk Jam Glow Maratonissa sekä Kangoo Jumps Glow’ssa. Niina Mäki ja Eeva Uusitalo esittelivät kengurukenkiä Taiteiden yössä, joten monella on varmasti jotakin tuntumaa siitä, mitä tunneilta sopi odottaa. Kangoo-pomppijat pääsivät hohtavaan tunnelmaan Eevan ohjauksella. Tunnin askellukset ovat helpohkoja, joten aloittelijoillekin tunti sopii. Konkarit voivatkin sitten heittäytyä tunnelmaan ja keskittyä ponnistusvoiman tuottamiseen KJ-kengillä.
Oikein kovastikin pääsi harjoittelemaan kahden Zumba-tunnin myötä. Tunneille kuuluu Zumba-rytmejä, lattareita ja kuumimpia pop-biisejä. Taukoja voi kuitenkin pitää vapaasti sen ohella, että niitä pidetään kappaleiden välissä. Latinotunnelma pääsee siis ihan kirjaimellisesti loistoon. Hien ja hymyn takasivat yhdessä Niina Mäki ja Eeva Uusitalo.
Lavis ja Folk Jam Glow Maratonissa tykitettiin suomirytmejä yhteen putkeen parisen tuntia. Välillä toki tauoteltiin. Maiju Laurila veti FolkJam osuuden ja Eeva Uusitalo Laviksen. Kaikille tunneille kannatti varata paikka ennakkoon.

Hohtobileet

Hohtobileet eli glow partyt ovat rantautuneet Suomeen jo useita vuosia sitten. Tanssitunneilla idea on kuitenkin paljon harvinaisempi.
Erilaisia tapoja näkyä pimeässä on monia. Hohtobileitä voi järjestää itse tai tilata kaiken valmiina.
Mustavalolamppu tuottaa suuritaajuista ultraviolettisäteilyä. Sen mainitaan olevan lähes täysin vaaratonta. Ultraviolettisäteily saa fosforisoivat ja fluoresoivat aineet säteilemään näkyvää valoa. Näitä ovat esimerkiksi valkaistu paperin ja kangas, neonvärit, hampaat sekä pimeässä loistavat materiaalit.
Konsepti on saavuttanut maailmalla suuren suosion. Tyypillisiä paikkoja ovat klubit ja ravintolat. Hohtobileet voi yhdistää esimerkiksi synttäreihin. Pimennykseen voi käyttää esimerkiksi jätesäkkejä, joita voi koristella sopivin maalein.
Hohtobileet eivät välttämättä tarvitse UV-valoja. Pääasia, että on valotikkuja, LED-valoja tai muuta näkyvää. Valolla voi vaikka tehdä erikokoisia ympyröitä. Tietysti on tärkeää, ettei ole liian pimeää, ettei kompastu mihinkään. Valotikuissa eli glow stickeissä tapahtuu sisällä kemiallinen reaktio, joka saa ne hohtamaan pimeässä useita tunteja.
Tietysti juhliin täytyy miettiä sopiva musiikkivalikoima ja tarjoiltavat. Oheisohjelmaksi sopii vaikka hohtopullonpyöritys, jossa värittömään läpinäkyvään pulloon laitetaan valotikku. Sitten vain valitaan sen mukaan totuus tai tehtävä, keneen pullon suuaukko osuu.
Janne Kousa

Eeva Uusitalo kertoo, että uudetkin harrastajat pääsevät hyvin porukkaan mukaan.
Jaa artikkeli: