Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Huijareita lavalle

Musikaalikomedia Herrasmieshuijarit saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 12. syyskuuta. Mika Nuojua ohjaa toista kertaa Kouvolan teatterille.
Herrasmieshuijareiden koreografian on laatinut vieraileva Osku Heiskanen. Näytelmän kapellimestarina toimii Iikka Kahri, lavastajana Sanna Halme ja pukusuunnittelijana vieraileva Niina Pasanen. Rooleissa nähdään Tuukka Raitala, Sami Kosola, Satu Lemola, Veli-Matti Karén, Annina Rubinstein, Tanja Varha, Satu Taalikainen, Tiina Winter, Petteri Hautala, Juha Hippi ja Panu Poutanen.
Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi lupaa:
– Herrasmieshuijarit-musikaalissa riittää huumoria, tarttuvaa musiikkia ja näyttäviä koreografioita. Niin kuin hyvässä musikaalikomediassa aina, niin tässäkin on luvassa yllätyskäänteitä eli kuka onkaan se taitavin huijari.

Tuukka Raitala ja Satu Lemola duettoivat laulun Herrasmieshuijarit-musikaalista.

Uusia näyttelijöitä

Ohjaaja Mika Nuojua esitteli syyskauden avajaisissa dueton esittäneen kaksikon. Satu Lemola on tullut teatteriin mukaan kiinnityksellä. Toistaiseksi ainakin hän on kaksi vuotta Kouvolassa. Hän on työskennellyt vähän ympäri Suomen. Satu on esiintynyt musikaaleissa, maakuntateattereissa ja viimeisimpänä kiertueteatterissa. Tampereen Ahaa-teatterissa hän oli mukana lasten- ja nuortennäytelmiä vetämässä. Musiikki on aina ollut Sadulle rakasta. Hän kertoi olevansa Hollolasta kotoisin. Yleisössä nauru raikui kun Mika vastasi:
– Ei se mitään.
Musiikki on aina ollut tärkeä asia Sadulle. Perheessä on kuunneltu paljon musiikkia ja harrastettu sitä. Satu Lemola on laulanut lapsesta asti. Ohjaaja mainitsi, että Sadulla on ehkä teatterimaailman hienoin roolinimi tässä musikaalissa. Koko nimi on Christine Colgate ja hän on shampooprinsessa.
Mika Nuojua vitsaili Tuukka Raitalan ilmeisesti päässeen iltalomille. Tuukka Raitala vierailee ensimmäistä kertaa Kouvolan teatterissa. Hän tulee Helsingistä. Siellä hän on tehnyt useita isoja tuotantoja. Mamma Mia -musikaalin hän on tehnyt Helsingissä sekä ruotsiksi että suomeksi. Tuukka on vieraillut myös muualla. Vapaat lauantai-illat menevät televisiohommissa. Tuukka juontaa aina välillä Veikkauksen lottoarvontalähetystä.

Mika Nuojua haastatteli Satu Lemolaa ja Tuukka Raitalaa.

55 vuoden takaa

Vuoden 1988 komedian alkuperäinen nimitys ei ole laisinkaan niin mairitteleva kuin käännös. Dirty rotten scoundrels voitaisiin nimittäin kääntää esimerkiksi nimelle Epärehelliset, mädät roistot.
Musikaali perustuu kyseiseen Frank Ozin elokuvaan. Se puolestaan on uudelleenfilmatisointi Ralph Levy’n ohjaamasta elokuvasta Bedtime Story. Vuoden 1964 elokuvan pääosissa ovat Marlon Brando, David Niven ja Shirley Jones. Elokuva julkaistiin Suomessa nimellä Kuin kukot orrella. Tähtien sodissa Yodana puhuneen Frank Ozin ohjaaman komedian pääosassa ovat Steve Martin, Michael Caine ja Glenne Headly.
Aiemmin Herrasmieshuijarit on tehty ainakin Rauman kaupunginteatterissa, jossa se sai ensi-iltansa vuonna 2016.
JK

Sami Kosola ja Tuukka Raitala antautuvat herrasmieshuijarien rooleihin.


Jaa artikkeli: