Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Huopahahmoja

Kätevä & Tekevä -messuilla herättivät monen huomiota ansaitusti Sanni Kallosen neulahuovuttamat hahmot. Ohjelmaa odotellessa keskustelin messukävijän kanssa ja sain vinkin kyseisistä hahmoista.
Osastolla oli mukana niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin henkilöitä, joiden joukosta jokainen löysi varmasti tuttuja hahmoja. Moni oli televisiosta tuttu. Hyllyillä komeili esimerkiksi laulajia, näyttelijöitä ja satuhahmoja. Vähintään joulupukin ja Sauli Niinistön olisi tunnistanut, vaikka viihdekulttuuri olisikin vieras.
Television- ja elokuvienkatsojat löysivät hyllyiltä esimerkiksi Rowan Atkinsonin näyttelemän Mr. Beanin, Hulkin, Heikki Kinnusen mielensäpahoittajana, Kumman kaa -sarjan päähenkilöt, Pikachun, Hyacinth ja Richard Bucket’n sarjasta Pokka pitää.
Musiikinkuuntelijat puolestaan saattoivat bongata esimerkiksi Freddie Mercuryn, Michael Jacksonin, Tupac Shakurin ja Lauri Tähkän.

Lastenelokuvista ja -sarjoista tuttuja…

Ohjeita

Sanni kertoi hahmojen valmistumisesta kyltissä. Aluksi täytyy etsiä paljon kuvia mallista, mieluiten sivuilta ja edestä ja samalla ilmeellä. Neuloilla muotoillaan pää vanusta. Tiiviiksi huovutettu pää päällystetään ihonvärisellä villalla. Muotoilua jatketaan.
Yksityiskohdat lisätään kieli keskellä suuta. Kun näköisyys on riittävän hyvä, tehdään rautalankavartalo. Sen ympärille huovutetaan vanua värillisen villan säästämiseksi. Lopuksi huovutetaan vaatteet ja muuten viimeistellään. – Koristelu lopussa onkin kivointa! Sanni mainitsee.
Työ vaatii varmasti aikaa ja kärsivällisyyttä. Tarvikkeina välttämättömiä huovutusneuloja on erilaisia. Villan lisäksi täytyy olla vanua, jos haluaa säästellä värillistä villaa. Alustaksi käy vaikka pala vanhasta patjasta. Valaistuksen on syytä olla kunnossa. Vahingon varalta kannattaa varata laastaripakkaus lähettyville.

….hahmoja oli esillä useita.

Tekijä

Sanni Kallonen on aina pitänyt käsitöistä ja taiteesta, piirtänyt, neulonut, virkannut ja veistellyt. Hänellä ei ole taiteellista koulutusta. Reilut kaksi vuotta sitten hän osti huovutustarvikkeet ja halusi kokeilla, mitä neulalla saa villasta aikaan. Hän aloitti pienillä kolmiuloitteisilla hahmoilla siirtyen hiljalleen suurempiin huovutuksiin.
JK

Artikkelikuva: Joulu tulla jolkottaa. Käsityön ystävien mukaan tarttui varmasti monia jouluideoita ja -lahjoja.

Heikki Kinnunen on tuttu esimerkiksi Vääpeli Körmynä. Mielensäpahoittajana hän on esiintynyt niin sarjassa kuin elokuvassa.
Pokka pitää -sarjasta nähtiin oma versionsa Kuusankosken teatterissa.

Jaa artikkeli: