Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Hyvinvointia apteekista

Valkealan apteekilla järjestettiin hyvinvointi-ilta viidentenä marraskuuta. Iltaan ilmoittauduttiin ennakkoon. Ovien mentyä kiinni toivotti apteekkari Rita Heinonen kaikki tervetulleiksi.
Tarjolla apteekki-illassa oli iltapalaa ja maistiaisia. Iltaa saattaa muistella vielä jälkeenpäin kotiin mukaan saaduilla yllätyksillä. Ne olivat hyvin harkittuja. Osa yllätyksistä tuo iloa vielä monen vuodenkin jälkeen.

Apteekkari Rita Heinonen avasi tilaisuuden.

Maitohappobakteereita

Tuoteryhmäpäällikkö Minna Hakanen esitteli suomalaisen perheyrityksen, keravalaisen Oy Verman Ab:n markkinoimaa Rela-maitohappobakteerivalmistetta, jota oli myös maistatettavana.
Maitohappobakteerien tutkitaan koko ajan lisää. Ne huolehtivat jokapäiväisestä hyvinvoinnista. Maitohappobakteereita on monia erilaisia ja niiden on hyvä olla kliinisesti tutkittuja.
Rela- tuotteiden sisältämä Lactobacillus reuteri Protectis® on ihmisestä peräisin, ja se on myös kliinisesti tutkittu. Se on yksi tutkituimmista maitohappobakteereista ja todettu turvalliseksi myös herkimmille kohderyhmille kuten keskosille sekä raskaana oleville ja imettäville äideille.
Kasvisruokavaliossa lisääntyy B12 -vitamiinin tarve. Kannattaa kuitenkin mittauttaa, mikä on kunkin oma B12-vitamiinin taso.

Jalkojen hoitamista

Hannele Pokilla on noin viidenkymmenen vuoden kokemus jalkojen hoitamisesta. Hän tekee niitä satunnaisesti edelleen ystäville ja sukulaisille. Hannele neuvoi liottamaan jalat kerran viikossa ja kuivaamaan ne hyvin. Tarvittaessa jalat voi raspata. Lämpimään veteen kannattaa laittaa jalkakylpysuolaa.
Kerran kuussa on syytä hoitaa jalat paremmin. Hannele mainitsi jaloille olevan omat kuorinta-aineensa. Levittäminen on syytä tehdä pyörittelemällä varpaista nilkkoihin ja siitä ylöspäin. Kauheasti ei kannata painaa vaan sivellä. Rautaraspia ei saa käyttää. Varpaiden välit on syytä kuivata hyvin. Väleihin voi laittaa vaikka vähän lampaanvillaa. Se imee kosteutta ja eheyttää ihon.
Varpaankynttä ei saa pyöristää vaan tulee noudattaa luontaista kasvulinjaa. Muuten kynsi voi kasvaa sisälle. Sormien kynsinauhat moni muistaa hoitaa, mutta varpaista ne herkästi unohtuvat. Myös varpaiden kynsinauhat kannattaa varovasti työnnellä appelsiinipuutikulla.
Hannele muistaa hauskan tapauksen, kun hän hoiti ikääntyneen talonemännän kynsiä. Rouva halusi välttämättä varpaankynsiinsä punaista lakkaa. Hän uhkasi menevänsä kotiin niin, että ovenraosta näkyy vain jalkaa. Sitten hän arvuuttelisi mieheltään kuka on. Jäi arvoitukseksi, toteuttiko rouva aikeitaan.
JK

Hannele Pokki kertoi jalkojenhoidosta.

Artikkelikuva: Tunnelma oli melko tiivis, mutta aikaa oli varattu reilusti. Kaikessa rauhassa saattoikin tehdä hankintoja ja nauttia illan antimista.

Jaa artikkeli: