Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ihailtavan innovatiivista toimintaa

Vuoden 2020 yrittäjäpalkinnon saajaksi on valittu Kymen Lehmuskoti Oy.

Jarkko ja Eveliina Hälikkä palkittiin kunniakirjalla, yrittäjäpatsaalla ja kukilla perjantaina 13.11.2020.

Valkealan Yrittäjät ry:n Vuoden Yrittäjän valinnan perusteena mainitaan paikallinen työllistäminen ja vakiintunut toimintahistoria.

– Yrittäjäkollegat haluavat tällä valinnalla nostaa esille sote-alalla toimivan asiakaslähtöisen, muuntautumiskykyisen ja joustavan paikallisen yrityksen, Valkealan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Esa Vigren toteaa tiedotteessa.

Kodinomainen palvelukoti

Kymen Lehmuskoti Oy on 16-paikkainen aikuisten kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen koti. Valkealan kirkonkylällä sijaitsevan Lehmuskodin ympärillä on luonnonrauhaa ja helpon liikkumisen mahdollistavia kevyen liikenteen väyliä. Monipuoliset palvelut löytyvät vain kivenheiton päästä.

Lehmuskodissa on hoitopalveluiden vaihtoehtoina ovat valvottu hoito, tehostettu hoito ja täysin tuettava hoito.

Jarkko ja Eveliina Hälikkä jatkavat toimintaa Kymen Lehmuskodissa jo toisessa sukupolvessa. Lehmuskodin perustivat vuonna 1993 Jarkon vanhemmat, Riitta ja Hannu Hälikkä.

Sukupolven vaihdos tapahtui vuonna 2011. Eveliina tuli mukaan toimintaan vuonna 2014. Jarkon äidin elämäntyön jatkaminen koetaan kunniatehtävänä.

Jarkko toimii yrityksen toimitusjohtajana ja Eveliina toiminnanjohtajana. Lisäksi Lehmuskodissa työskentelee kaksi sairaanhoitajaa, seitsemän lähihoitajaa ja yksi hoiva-avustaja.

Kutsumusammatissa

Eveliina on opiskellut kätilöksi ja sairaanhoitajaksi. Jarkon äiti patisti poikaa yläasteen jälkeen hoitajakouluun, mutta Jarkko lähti opiskelemaan rakennusalaa. Tie ei kuitenkaan johtanut työelämään rakennusalalla. Jarkko on alusta alkaen työskennellyt Lehmuskodissa opiskellen työn ohessa hoitoalalle.

–  Hetkeäkään en ole katunut ratkaisuani. Tämä ei ole vain pelkkä työ, Jarkko sanoo.

Lehmuskoti on koti, jossa Jarkko on isä ja Eveliina äiti. Hälikät haluavat turvata asukkailleen laadukkaan elämän ja tarjota puitteet mahdollisimman normaaliin elämään. Lehmuskodin toimintaperiaatteisiin kuuluvat luottamus, välittäminen, kunnioitus ja ammatillinen työskentelytapa.

Rohkeasti yrittämään

Yrittäjyys merkitsee Jarkolle vapautta tehdä työtä antaumuksella. Yrittäjänä toimiminen antaa vapauden tehdä tarvittaessa pitkää päivää. Vastaavasti se antaa mahdollisuuden olla pois työpaikalta. Tämän heille mahdollistaa kova luottamus työntekijöihin.

–  Olemme äärettömän kiitollisia henkilökunnasta, jonka olemme saaneet Lehmuskotiin. Heihin voi luottaa täydellisesti, Eveliina ja Jarkko toteavat mielissään.

Jarkko heittää haasteen oppilaitoksille toteuttaa ammattitaitoista opetusta siihen, mitä yrittäminen tuo tullessaan. Yrittäjällä täytyy olla selkeä visio omasta yrityksestä ja ymmärrys omista vahvuuksistaan.

Hän kannustaa nuoria yrittäjiksi ja uskoo mikroyrittämisen kasvuun. Jarkko toivookin, että yrittäjäyhdistykset alkaisivat entistä enemmän tukea nuoria mikroyrittämiseen.

̶   Pienet yritykset ja yrittäjät tulevat jatkossakin pitämään Suomen toiminnassa, Jarkko toteaa.

Katso Valkealan Sanomien, Valkealan Yrittäjät ry:n ja Kaikumedian yhteistyönä toteutettu video palkituista

• Laura Parkko

Artikkelin kuva: Kaikumedia

Jaa artikkeli: