Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Iloa viikkoon

Pekka Laukkarinen trio esiintyi Kuusankosken kirkkomusiikkiviikolla. Yhdessä laulettiin esimerkiksi Kuule, Isä Taivaan, pyyntö tää.
Pekka Laukkarinen on kuuden vuoden aikana esiintynyt alakouluilla jo toista tuhatta kertaa. Hän on tullut tutuksi myös televisiosta. Pekan juontamat Onnenpäivä ja Sherlock olivat Kultainen Venla -ehdokkaina.
Matti Laitinen on mukana myös Freija-yhtyeessä. SydänJuurilla voitti Emma-palkinnon vuonna 2011 parhaana etnoalbumina.
Leevi Helo soitti aiemmin koskettimia pitkään Pro Fide -yhtyeessä. Yhtyeessä on vuosikymmenien mittaan vaikuttanut monia muitakin muusikoita.
Kuusankosken Valonsäteet, Anjalankosken Ilonpisarat ja Jaalan lauluvaunu esiintyivät trion kanssa.

Huumoria

Laululeikit olivat oleellinen osa konserttia. Siinä saumassa, kun ohjelmistoon meinasi lipsahtaa tip-tap-tipetillä tonttukarkelointia, syöksyi Pekka Laukkarinen hätiin. Ylöspäin sormia kuuluikin heiluttaa, mutta laulun ei suinkaan kuulunut kertoa tonttujoukosta.
Kaikki konserttiin saapuneet löysivät perille, eivätkä eksyneet muualle. Siinä vaiheessa, kun lapsikuorolaiset pääsivät istumaan, Pekka vitsaili yleisön väsähtäneen jo ennen konsertin alkua. Yleisö kun kävi istumaan heti alkuunsa. Toista se on jonkun rokkitähden konsertissa, kun yleisö seisoo koko konsertin ajan.
Joskus tuntuu, että joku hengittää niskaan. Niinpä, Pekka seisoi lapsikuorolaisten edessä. Etäisyyttä oli, mutta ilmeisesti lämmin henkäys talvisäässä huolehti kuitenkin, että Pekka menee asiassaan eteenpäin.
JK

Paikallaan ei tarvinnut kenenkään olla.
Jaa artikkeli: