Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Iltakylillä

Rouva Niinistö ja Herra Jokela jutteli kahren kesken: -Ota sie tuo komea mäki niin mie saan tuon kauniin kosken. Tähän sopii Oivan kommentti Timo Parvelan sanoittamasta kappaleesta Ois voinu olla niin: ”Ois voinu olla totta!”

Niinistön koulu oli mukana BiisiPumppu-projektissa, jonka yhtenä kummina oli Pentti Rasinkangas. Hän on yksi kyseisen Ansa ja Oiva Hei kelaa! -levyn tekijöistä. Muuten Pentti tunnetaan kenties parhaiten kappaleista Markan possu ja Meidän uusi vauva.

-Kun ilta saapuu kylille, sen sadat valot tähtinä loistaa, lauloi tungoskuningas Japsteri Kariseva briljanttisella 90-luvulla.

Ois voinu olla totta! Mutta eipä ollutkaan. Vuoden 1989 tangokuningatar Arja Korisevahan on laulanut monet kerrat kaupunkiin, ei kylille. On hän Valkealassakin kylillä esiintynyt.

Niinistössä ja Jokelassa kiertelystä saa jo hyvän liikuntakierroksen iltalenkin. Valot ja vesistöt luovat tunnelmaa. Mylly, autoletkat ja luonto tarjoavat nähtävää. Kuvaushetkellä maaliskuussa Jokelan päiväkotikin oli vielä paikallaan. Myöhemmin sitä alettiin purkaa. Mikä lie innoittanut jutun, jossa taru ja tosi näin sekoittuvat.

JK

Lampun valo heittää kajoaan kadulle oksien siivilöimänä.
Bussi pysähtyi jättämään matkustajan.
Tämä sopisi hyvin menneeseen jätetylle palstalle. Kyseinen rakennus on Jokelassa.
Kun X on roomalaisissa numeroissa kymmenen, viittaako tämä johonkin kuuteenkymmeneen? Niin tai näin, kyseessähän on tietysti Marja-ahon päiväkodin piha. Virallisesti kyllä 60 on roomalaisissa numeroissa LX.
Jokelan päiväkodin historia kääntyi iltaan.
Mäki kiihdyttää pyörän vauhtiin, jota on syytä laskijan ja ympäristössä
olevien tarkkailla.
Puut osaavat olla kieroa lajia.
Lähellä on Valkealan vilkkaimpiin kuuluva tieyhteys.

Artikkelikuva: Illan sinessä mieli lepää.

Jaa artikkeli: