Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Imagotutkimus: poliisikoulutus kiinnostava ja arvostettu nuorten keskuudessa

21.04.2020 klo 12.50 Poliisiammattikorkeakoulu

Suomalaisnuoret arvioivat Poliisiammattikorkeakoulun kärkikastiin ammattikorkeakoulujen arvostusta kartoittavassa tutkimuksessa. Polamk sai Taloustutkimuksen imagotutkimuksessa vertailun parhaan kokonaisarvosanan.

– Poliisiammattikorkeakoulu tunnetaan tänä päivänä nuorten keskuudessa erittäin hyvin. Oppilaitos on kasvattanut kiinnostavuuttaan opiskelupaikkana ja on tutkimuksen mukaan neljän kiinnostavimman ammattikorkeakoulun joukossa. Tällä on luonnollisesti erityinen merkitys pienelle, turvallisuuden moniosaajia kouluttavalle korkeakoululle, sanoo rehtori Kimmo Himberg.

Poliisiammattikorkeakoululla on nuorten mukaan useita erityisiä vahvuuksia: opetus on tasokasta ja tutkinto on arvostettu työmarkkinoilla. Polamkin maine opiskelupaikkana on hyvä, ja oppilaitos erottuu edukseen korkeakoulujen joukossa.

Myös Poliisiammattikorkeakoulun näkyvyys verkossa ja sosiaalisessa mediassa arvostetaan korkealle.

– Tutkimuksen perusteella meidän on edelleen pohdittava, miten teemme poliisiuran kansainväliset mahdollisuudet näkyviksi nuorille. Suomalainen poliisi työskentelee tänä päivänä aktiivisesti kansainvälisen poliisitoiminnan eri alueilla, ja poliisiopiskelijamme ottavat tähän monin tavoin tuntumaa jo koulutuksen aikana.

Taloustutkimus selvitti helmi-maaliskuussa 2020 ammattikorkeakouluja koskevia mielikuvia ja tunnettuutta nuorten keskuudessa. Korkeakoulujen imagotutkimus tehtiin sähköisenä kyselynä ja siihen vastasi valtakunnallisesti noin 3 000 alle 30-vuotiasta suomalaista.

Jaa artikkeli: