Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Itsenäisyystunnelmissa

Toiseksi viimeistä kertaa juhlittiin Valkealan lukiolla abipäivää. Ykköset ja kakkoset päästettiin sisään vasta abien aamupalan jälkeen. Auditoriossa he saivat seurata yhteistä ohjelmaa selvittyään ensin tervetulotoivotuksista. Ennen puoleltapäivin alkanutta yhteistä kulkuetta abijoukko piipahti myös naapureissa eli Kirkonkylän koululla ja yläkoululla sekä bussimatkan päässä Niinistön ja Jokelan kouluilla. Sumulaaksoon ehdittiin silti ajoissa.

Abivideo on juhlan vakiintunut ohjelma. Siinä Tanssii tähtien kanssa -tuomaristo jakoi pisteitä. Ylioppilas-kokeissa oli selvästi väärä opettaja valittu valvomaan. Tämä kun kirjoitti verkkotunnukseksi POMMI ja salasanaksi TNT. Valvominen ei tätä nuoren esittämää opettajaa kiinnostanut. Hän käveli ulos, painoi nappia ja sitten maapallo räjähti.

Kilpailuissa oli leikkimielisyyttä. Tuttipullot piti juoda tyhjäksi vedestä. Ihan uusia olivat, ettei tarvinnut miettiä, kenen perheessä ei niille ollut enää tarvetta. Ilmapallo täytyi puhaltaa ilman käsiä. Pullojen kaatamisen ohessa oli twerkkausta. Pelkkä tanssi ei kuitenkaan ollut tarkoituksena vaan pingispallojen saaminen pois pahvirasiasta. Kananmuna piti kuljettaa lusikassa radalla, jossa haasteena oli pöydän alittaminen. Antti Sinisalo syöksyi tässä voittajaksi. Pentti Polvisen kanssa duona he veivät voiton oppilailta. Palkinnoksi he saivat omistaa puheen abeille.

Abityttöjen silmää eniten miellyttävä poika, tanssinopetusta kaipaavat ja monet muut palkittiin. Tietenkin abihuoneen valtius luovutettiin eteenpäin.

Ilmapalloihin täytyi puhaltaa ilmaa käsiä käyttämättä.
Tiedossa on pöydän alittaminen selällään. Toiset suosivat vatsallaan menoa.
Taustalla näkyvät abilakanat, joiden aiheet ovat hyvin uusia.
Valta on vaihtumassa ritariajan mieleen tuovalla tavalla.

Koristelua

Tämän vuoden abien koristelussa näkyi selvästi halu itsenäistyä. Havuisesti koristettujen portaiden yllä oli pahvisia reikäleipiä ja joulukuusi. Ripeästi jäljet raivattiin abien lähdettyä.

Joulukuusessa oli tehtävälappuja. Tehtävänä oli esimerkiksi sanoa koko nimi väärinpäin lähimmälle abille. Nirepakat-taidot tulivat koetukseen myös koulun nimen takaperin sanomisessa.

Liikuntaakaan ei unohdettu. Punnerrusten, x-hyppyjen ja kyykkyjen kohdalla riitti viisi, piruetteihin yksi vähemmän. Puhetaitojaan pääsi verryttämään pitämällä noin minuutin kestävän ylistyspuheen lähimmälle abille. Vitsinkerrontaankin järjestyi mahdollisuus.

Ajankohtaisesti toisessa lakanassa oli Greta Thunberg ja lauseena: -How dare you?, eli -Kuinka sinä kehtaat? Toisessa oli leikitelty sanoilla baby ja abi. Yoda-vauva esiteltiin Mandalorian-sarjassa viime vuonna. Tosin siinä meemeistä tutun hahmon nimi on yksinkertaisesti The Child, eli Lapsi. Babi Yoda oli siis kahdesta hahmosta iloisempi.

Ylhäällä olisi pitänyt olla vakooja päästäkseen luokkiin. Tai sitten kantaa saksia.
Onkohan millään muulla alueella kuin Valkealalalla kyläkaimaa Tasavallan presidentille tai hänen edeltäjilleen?
Suomen lipuin, havuin ja muuten koristeltiin tiloja.

JK

Artikkelikuvat: Pikku Myy, viikinki ja monet muut hahmot kansoittivat lukiota.

Jaa artikkeli: