Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Jouluisia ikkunoita

Valkealan seurakuntakeskuksen alasalin ikkunoissa avautuivat jouluikkunat 1. adventtina, 29. marraskuuta. Jumalanpalveluksen jälkeen laulettiin avajaisissa seurakuntakeskuksen luona yksi joululaulu.
Voisi sanoa, että saavuin ensi-iltaan, kun iltapäivällä huomasin ikkunat ”Valkkikselle” mennessäni. Hämärtymisen myötä kuvaaminen kuitenkin helpottui huomattavasti heijastusten lievennyttyä.
Ensimmäisenä oikealta katsottuna on kohtaus, jossa Joosef taluttaa aasia ratsastavaa Mariaa. Seuraajat tulkitsen kauriiksi.
Vasemmalle siirryttäessä yhdistyvät vuotuisjuhlat. Kuusi jo itsessään kertoo toisen päivän. Sen äärellä olevat paketit pukkien ja porojen koristamine papereineen taas viittaavat aaton lahjojenjakoon. Sinivalkoisten kynttilöiden päässä päättelisin olevan keltaista pahvia, asetettuna luomaan vaikutelman lepatuksesta. Pieni lippu kertoo myös osaltaan siitä, että 103 vuotta aiemmin maamme julistettiin itsenäiseksi.
Koristetuista ikkunoista toinen vasemmalta vie joulun tarinan äärelle. Seimi yhdistyy kylään, jossa on kirkko ja eri värisiä taloja. Hiljaa leijailevat maahan lumihiutaleet.
Viimeisimmässä, tai ensimmäisessä ikkunassa, suunnasta riippuen, johdattaa tähti kolmea kuningasta. Tai itämaan tietäjää, kuinka heitä nyt kukin kutsuukaan. Taivaalla on värikkäitä revontulia vuorten yllä.
Janne Kousa

Iltapäivällä kirkon sisältävään ikkunaan heijastui kirkko.
Illan tullen kuvat tulevat vahvemmin esiin.
Mökit nukkuu lumiset, vaan seimessä ollaan valveilla.
Itsenäisyyspäivä ja joulu yhdistyvät ikkunassa.
Aasilla on kuljettu jo pitkään, mutta perillä ei oltu parituhatta vuottakaan sitten heti. Aikoinaan on ollut aikaa ja kiireettömyyttä.


Artikkelikuva: Ikkunoiden parissa on aherrettu.

Jaa artikkeli: