Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Joulun taikaa

Kuvalliset voittivat joulun seutuun pelkän äänen, joten Saara Aallolta juuri joulun alla saatu joululevy tuli kuunneltua vasta uudenvuoden tuntumassa. Sääli sinänsä, sillä levy on mielenkiintoinen. Useimmat varmaan tajusivat sen konsertin yhteydessä ostaa.

Ainoa, mistä en yhtään pidä, on takakannen kuva. Siinä on jotain teennäistä, noitamaista. Etukannen vaaleus auttaa pysymisessä valoisan taian puolella.

Tunnelmalliseksi taustamusiikiksi Saaran levy ei sovi, sillä jokainen kappale on omanlaisensa ja ajattelua vaativa. Levyn kanssa on selvästi tehty työtä ja sisältöjä sekä sovituksia mietitty.

Mukana on niin harrasta ja lempeää kuin vahvan rytmikästä. Ääripäät ovat ehkä Maa on niin kaunis, joka alkaa hitaasti ja voimistuu, ja Fairytale of New York, jossa toisen roolin laulaa Michael Monroe.

Vahva viesti on jokaisessa, olkoon se sitten joulun lapsesta tai ihmisten joulumuistoista. Ääni seuraa laulun tyyliä.

Saara Aalto tekee jokaisesta laulusta omansa. Esimerkiksi Jouluyö, juhlayö soi hiuksenhienosti omalla rytmillä, kuitenkin ilman yhtään tarpeetonta vääntämistä. Monella kielellä laulaminen muistuttaa siitä, että valon yön viesti kuuluu kaikille.

Mukana on kaksi uutta omaa laulua. Koska et oo täällä enää on kaunis laulu luopumisesta. Sen sanoitukseen on osallistunut Meri Sopanen. Tähdet, taivas ja sä -kappaleeseen on suomenkielisiä sanoja lukuunottamatta osallistunut Davis Sneddon. Muut on koottu Saaran rakastamista kappaleista. Tekijöitä ovat muun muassa Sibelius, Häggkvist, Bach ja Blake.

• AK

Jaa artikkeli: