Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Joulunavaus tien vierellä

Pihlajasaarella oli joulukuun ensimmäisenä oma joulunavauksensa. Tien varrella olleista autoista ja iloisesta joukosta kyläläisiä tiesi tulleensa oikeaan paikkaan.

Glögin ja piparin äärellä jutusteltiin. Osa kylänväestä hoiti joulupuuron keittämisen.

Maamiesseurantalolla odotti puuro yhteistä iltapäivää viettämään tulleita. Kuusen valojen sytyttämisen jälkeen laulettiin pari säkeistöä teoksesta Joulupuu on rakennettu.

Jenny Hasu kertoi jouluisia muistojaan. Autotien risteyksessä kerrottu juttu keskeytyi useamman Puolustusvoimien ajoneuvon ajaessa ohi.

Hänelle kuusenhaku, joulun alku ja talvisota tulivat elävästi mieleen. Hän kävi pikkutyttönä aina hakemassa kuusen metsästä vaarinsa kanssa. Vaari oli sotaveteraani. Vaarin toinen jalka oli amputoitu.

Amputoidun jalan kanssa metsässä liikkumisessa oli vaarille haastetta. Hän ei ikinä valittanut ja oli aina hyvin iloinen ja onnellinen joulunalusajasta.

-Tämä on oma lempivuodenaikani, tämä joulunalus. Se tuo paljon ihania muistoja mieleen.

Aamulla Jenny Hasu koristeli neljävuotiaan kanssa pipareita. Jenny kysyi häneltä, että mikä on parasta joulussa. Ensimmäisenä lapsi vastasi että joululahja. Toisena hän vastasi: -Kaikki joulupukit! Pukkeja on kuulemma monta, kun he menevät jokaiseen kotiin.

Kauniin, neljävuotiaan ajatuksen kautta Jenny halusi toivottaa kaikille, jokaiseen kotiin, kaikkien joulupukkien kautta, oikein kivaa joulua ja rauhallisia päiviä. Hän toivotti myös vielä vähän lisää valkeutta, pikkuisen lisää lunta ja pikkuisen pakkasta niin on myös mukava ulkoilla.

JK

Liikenne haittasi välillä puhumista.
Kuusen katveessa nautittiin glögiä.
Jaa artikkeli: