Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Joulunrauhaan

Tänä vuonna jo kuudennen kerran saapuivat Jaana ja Marco Lundberg tuomaan jouluiloa useampiin kirkkoihin. Tällä kertaa konsertin nimeksi oli vaihtunut Joulu loisteesi luo. Tangokuningas 2016 Marco Lundberg esiintyi vaimonsa Jaanan kanssa 20. joulukuuta Valkealan kirkossa.

Kuulijoita oli saapunut runsaasti. Lyhdyissä luki tervetuloa. Lundbergit voisivat vaikka antaa konsertistaan rauhoittumistakuun.

Useita kappaleita kuultiin myös sopraano Emilia Vesalainen-Pellakselta. Monenlaisen klassisen musiikin kautta tunnetuksi tullut Emilia on Marcon laulunopettaja. Lundbergien Petrus-pojalta kuultiin viulukappale. Kirkko herätti selvästi nuoressa viulistissa kiinnostusta.

Vierailijan ottaminen mukaan oli kotoisa veto. Emilia toi osaltaan vaihtelevuutta laulumaailmaan. Taru Piira säesti viululla, Jenny Muhonen sellolla ja Roni Zitron koskettimilla

Jaana Lundberg mainitsi , että Lundbergin perheessä musiikki on jokapäiväisesti läsnä. Perheen voimalla musiikin tekeminen on mukavaa, ja musiikkihetkistä tulee ihania muistoja.

Lumiukosta tutun Avaruuden tulkinta oli avara, ja Marian poika kaikui reippaan rytmikkäänä. Jaanan itsensä säveltämä kappale Me tullaan jouluksi kotiin kuului myös illassa. Soololaulut ja duetot vaihtuivat moneen otteeseen. Kun missään vaiheessa ei tiennyt, mitä tulee seuraavaksi, säilyi konsertissa joulukalenterimaisuus. Hiljalleen avautui uusia lauluisia luukkuja kuulijoita ilahduttamaan.

Emilia Vesalainen-Pellas, KUVA C Ville Paul Paasimaa

JK

Jaa artikkeli: