Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Joulutunnelmaa kerroksittain

Kouvolan Museokorttelissa, Koti- ja Radiomuseon parvekkeelta julistettiin adventtiaika alkaneeksi joulukuun ensimmäisenä. Museokorttelin talot olivat avoinna. Ulkonakin sai tehtyä ostoksia.

Juho Kangas Entisöintiverstaalta kertoi ohjelman. Kaunisnurmen koulun musiikkiluokkien kuoro vei lauluillaan joulutunnelmiin Jaana Petsalo-Okan johdolla.

Parvekkeelta kuultiin erikieliset adventin toivotukset.

-24 päivän kuluttua, jos Jumala suo, on meidän Herramme ja Vapahtajamme armorikas syntymäjuhla. Ja julistetaan täten adventtiaika alkaneeksi, kehottaen kaikkia tätä aikaa kiireettömästi viettämään ja sävyisästi käyttäytymään. Siunattua adventin aikaa kaikille Kouvolan asukkaille!, lausui Arja Kumpu.

Juho Kangas esitteli avajaisten ohjelman.

Kieliä arvailtiin ja pääteltiin, kun niitä kuului. Ruotsin, venäjän, saksan ja englannin varmasti moni tunnisti. Unkari ja kreikka olivat niitä vieraampia. Ruotsinkielisen tervehdyksen toi Olof Thesslund. Unkariksi vei joulutunnelmaan Regina Mononen. Päivi Oksaselta luonnistui toivotus kreikaksi. Venäjäksi viestin kertoi Inkeri Vehmas-Thesslund. Saksaksi jouluiloa toi Uwe Dirksen. Englanniksi adventtiviestin lausui John Shuttleworth.

Kari Päivisen johdolla esiintyi lauluryhmä Pyhän Ristin Kirkosta. Isä Ville Kiiveri ortodoksisesta seurakunnasta piti puheen. Yleisö ja kuoro lauloivat yhdessä kauniista maasta. Toivioretkellä-laulun suomennos on Hilja Haahdin.

JK

Olof Thesslundilla on ruotsinkieli hallussa.

Artikkelikuva: Musiikkiluokkalaiset ovat aiemminkin esiintyneet Museokorttelilla.

Jaa artikkeli: