Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Jouluun klassisesti

Kouvolan Keskuskirkossa oli jonoa ulos asti, väen saapuessa Kymi Sinfoniettan järjestämään konserttiin. Viimeksi tulleilla olikin haastetta löytää istumapaikkaa, joka sentään kaikille löytyi. Konsertin päivämäärä oli helppo muistaa, jakoi vain jouluaaton luvun tasan päiville ja kuukaudelle.

Kapellimestari Olari Eltsillä oli suuri joukko johdettavanaan. Kymi Sinfoniettan vieraina esiintyivät Mari Lehtisen harjoittama Sonus-kuoro sekä Mikko Hauhian harjoittama Kamarikuoro Kotka-Canto. Solisteina kuultiin Marika Hölttää ja Riku Peloa.

Väliaika jakoi konsertin Felix Mendelssohnin ja Wolfgang Amadeus Mozartin kesken. Sinfonia nro 6 Es-duuri MWV N 6, Ave Maris Stella ja Vom Himmel Hoch muodostivat ensimmäisen puoliskon. Väliajan jälkeen kuultiin Sinfonia nro 31 D-duuri, KV 297 (300 a) ”Pariisilainen”; Laudate Dominum, KV339 sekä Regina Coeli, KV 108 (74d).

Esiintyjistä

Olari Elts on johtanut orkestereita eri puolilla maailmaa. Näitä ovat muun muassa Yomiurin sinfoniaorkesteri, Dresdenin sinfonikot ja Cincinnatin sinfoniaorkesteri.

Sonus-kuorolta on tulossa maaliskuussa black gospelia. Kuuden oman äänitteen julkaisemisen lisäksi Sonus on nauhoittanut hengellistä musiikkia Yleisradiolle. Kuoro on tehnyt myös useita matkoja. Ensi kesänä suuntana on Puola.

Kamarikuoro Kotka-Canto täyttää neljäkymmentä vuonna 2021. Sillä on ollut perinteenä jo vuodesta 1989 esiintyminen hyväntekeväisyystapahtuma Lucia-vesperissä.

Koloratuurisopraano Marika Hölttä on osallistunut esimerkiksi Johanna Rusanen-Kartanon ja Soile Isokosken mestarikursseille. Hän on saanut tukea Suomen Kulttuurirahastolta ja Pro Musica -säätioltä. Marika tuli valituksi Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen vuoden 2017 stipendiaatiksi.

Riku Pelo on Pohjois-Kymen musiikkopiston opettaja. Hän on esiintynyt paljon sekä yksin että erilaisissa kokoonpanoissa.

Kymi Sinfoniettan kevättä väläytettiin jo ohjelmalehtisessä. Luvassa on jälleen monipuolinen kattaus musiikkia ja muusikkoja Suomesta ja ulkomailta.

JK

Artikkelikuva: Viime hetkillä oli istumapaikoissa etsimistä.

Jaa artikkeli: