Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Juhlahiihdot hiihdettiin auringonpaisteessa

Valkealan Kajo on perustettu 23.4.1922, joten tänä vuonna seura viettää 100-vuotisjuhlaa. Lauantaina 12.3.2022 seura järjesti Kajon juhlahiihdon.

 Tämä tempaus toteutettiin yhdessä Paaskosken ma­jan kanssa. Latureitti on suosittu ja tänäkin aamuna hiih­täjiä oli runsaasti.

Ohikulkija kehaisi Valkealan latuja niin hyviksi, että latujen ylläpitäjille pitäisi hänen mie­lestään antaa Kouvolan positii­visimman kunnianimi. Kiitos kuuluu tietysti suurel­ta osalta Kouvolan kaupungille. Myös Kajon hiihto-osasto seu­raa tarkasti latujen kuntoa ja te­kee tarvittaessa parannustöitä.

Kajon kopilla Veli Koski, Satu Päivärinta ja Sanna-Ma­ri Ala-Jääski jakoivat hiihtäjille lipukkeita, joilla sai Paaskosken majalla oman valinnan mukaan mehun tai kahvin ja munkin.

Lipukkeita oli varattu 200 kappaletta ja ne olivat voimassa lauantaipäivän ajan.

Ladulle lähti myös Valkealan kirkkoherra Arto Helle.

– Suhtaudumme seurakunnas­sa hyvin myönteisesti Kajon ja muiden Valkealan liikuntaseuro­jen toimintaan. He edesauttavat osaltaan ihmisen kokonaisval­taista hyvinvointia, johon kuu­luu myös tämä fyysinen hyvin­vointi, Helle toteaa.

Satu Päivärinta, Sanna-Mari Ala-.Jääski ja Veli Koski.

Satu Päivärinta on ollut mu­kana Kajon toiminnassa jo 27 vuoden ajan, joka kertoo paljon seuran yhteishengestäkin.

– Hyvässä seurassa on ilo olla. Tämä on sosiaalista toi­mintaa, joka antaa, jos ottaakin. Mutta enemmän antaa. Meil­lä on hyvä porukka. Täältä saa maailman parhaita ystäviä, Päi­värinta kiittelee.

Luvassa tapahtumarikas vuosi

Juhlavuoteen kuuluu paljon tapahtumia, joista ensimmäinen oli Veteraanien SM-hiihdot.

Luvassa vuoden aikana on vielä suunnistustapahtumaa, lentopalloturnausta, triatlonia, sprinttikisat ja koko perheen hulinat Harjulla, joka huipentuu metsäjoogaan.

Kannattaa seurata Kajon si­vuja ja tiedotteita, sillä varmasti hienoja hetkiä on luvassa juhla­vuoden aikana. Virallinen kutsuvierasjuhla pidetään 23.4.2022. Suunnitteil­la on myös kaikille avoin kan­sanjuhla urheilukentällä.

Historiikki

Kajolla on valmisteilla seu­ran historiikki, jota tekee Rei­jo Vaurula. Käynnissä on myös juhlakeräys, jolla katetaan histo­riikin kustannuksia.

– Historiikilla haluamme tuo­da esille menneiden vuosien ta­pahtumia, nykypäivää sekä tu­levaisuutta. Olemme avanneet kulttuurilahjahankkeen, jossa on mahdollista tukea Historii­kin kirjoitus- ja toteutuskuluis­sa, Susanna Pasi, Kajon tiedot­taja kertoo.

Kulttuurilahjaan voi osallistua valitsemallaan summalla 10 eu­rosta alkaen. Tämän päälle Kan­san Sivistysrahasto lahjoittaa vielä 20% lahjoitussummasta. Kulttuurilahjaan lahjoittaminen tapahtuu luotettavan Paytrail-maksupalvelun kautta.

Lahjan voit maksaa kaikil­la yleisimmillä maksukorteilla sekä Suomessa toimivien verk­kopankkien kautta. Valkealan Kajo kiittää jokaista, jolla on mahdollista tukea hanketta pie­nelläkin summalla.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: