Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Juhlalentoa keväisellä kentällä

Täydenkuun Snow Volleyball – 20 vuotta juhlaturnaus käytiin maaliskuun seitsemäntenä. Sen järjesti Käyski Beach Volley – 99 yhteistyökumppaneinaan Kouvolan Lentopalloilijat-57 ja Tykkimäen sauna.

Snow volley eli lumilentis on beach volleyn talvinen muunnelma. Siinä on jo usean vuoden ajan pelattu Euroopan tasolla. Viime vuonna lajin kilpailusta tuli kansainvälistä. Suosio kasvaa ympäri maailmaa. Vuonna 2021 on tavoitteena saada järjestettyä ensimmäiset MM-kilpailut.
Snow volleyn peluuta nähtiin näytösluonteisesti Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018. Keski-Euroopassa lajin historia ulottuu vuoteen 2008.
Kouvolassa lajista oli silloin jo monen vuoden kokemus. Käyski Beach Volley-99 -seura järjesti ensimmäisen Täydenkuun turnauksen Käyrälammen rannalla 20.1.2000. Helmikuussa 2001 pelit oteltiin Hotelli Sommelon rannassa Kuusankoskella.
Kentällä sai olla kolme pelaajaa joukkuetta kohden. Neljän pelaajan käyttäminen olisi edellyttänyt vaihtoa. Niitä sai olla erässä kaksi.
Osallistumismaksuun kuului lippu Tykkimäen saunalle, joten jos rohkeutta riitti, oli mahdollisuus vilvoitella Käyrälammessa.
Pettymys ei ollut nimensä veroinen joukkue, sillä se otti kärkipaikan. Joukkue voitti kaikki ottelunsa. Jälkeen jäivät Osasto Rehunen, Parasiitit, Team Saha ja Air Force None.
Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry:llä on noin 250 jäsentä. Lentopalloseuralla on juniori- ja aikuisjoukkueita eri sarjatasoilla. Seura toimii aktiivisesti ympäri vuoden. Talvikaudella keskitytään lentopalloon. Kesäisin suunnataan pelaamaan beach volleytä Käyrälammen rannalle. Vuoden mittaan KoLe -57 järjestää myös useita turnauksia.
JK


Kuvat Hannu Mykkänen

Kuvassa voittajajoukkue Team Pettymys ja Jussi Tommola, joka on alunperin Valkealasta. Hän on Suomen miesten Beach Volley maajoukkueen päävalmentaja ja vastaa myös SNOW Volleyball -asioista. 

Artikkelikuva: Rannalla oli hyvin keväiset peliolosuhteet.

Jaa artikkeli: