Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Juhlavasti hiihtäen

Maanantaina 28.2.2022 juhlittiin Kalevalan päivää.

Kalevalanpäivän kunniaksi Kymijoki rantoineen muuttui juhlan näyttämöksi. Reipas ja iloinen joukko kansallispukuisia naisia ja miehiä kokoontui Kouvolankylälle kansallispukuhiihtoon. Vanhin tyttö oli 83-vuotias.

Päivä oli keväisen kaunis ja latu oli ihan kuin itsestään eteenpäin vievä. Siinä ladulla sai ihailla kaunista Kymijoen talvimaisemaa, tuntea maaseudun rauhaa ja elävää historiaa, uppoutua Kalevalan kansan tuntoihin. Valittavana oli kolme eripituista reittiä. Kaikki valitsivat sen pisimmän ja mikä hienoa, reitti kierrettiin jopa kolme kertaa.

Ohjelmaan sisältyi, muutama pikku puhe, shamaanirummun säestyksellä Liisa Alarodun päivälle sepittämä kalevalainen runo ja loitsu, sekä lopuksi pieni tarjoilu ropsipinon äärellä. Hiihtäjät nauttivat yhdessä kuumaa mehua, kraavilohileipää ja Väinämöisen kakkua.

Ennen pöytään menoa halusimme muistaa Ukrainan kansaa ja ristiä kätemme, sekä kiittää meidän omasta kauniista, vapaasta isänmaastamme Suomesta.

Yhdessäolo jatkui vielä rattoisasti keskustellen ja sitten lähdettiin iloisina ja onnellisina kotiin taas yhtä elämystä rikkaampana.

Järjestelyissä oli mukana Riitta/KymiSun ja Pohjois-Kymen Kalevalaiset ry. Päivän aikana viriteltiin tulevaakin yhteistä tekemistä.

  • Kuva ja teksti: Riitta Noriola-Eskola
Jaa artikkeli: