Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Juhlia on peruttu

Koronavirustilanne aiheutti monia äkillisiä muutoksia, ja tapahtumia on jouduttu perumaan viime tingassa.
Hallituksen 12. maaliskuuta antaman suosituksen myötä yleisötilaisuuksien järjestäminen perutaan ainakin toukokuun loppuun asti. Tilanne aiheuttaa jopa historiallisia katkoksia tapahtumien järjestämisessä.
Via Crucis -pääsiäisvaellusta ei nähty pääsiäislauantaina Helsingissä. Vuodesta 1996 alkaen järjestettyä Via Crucista on seurannut vuosittain 15 000 – 20 000 osallistujaa.
Suomen Lähetysseura ja Lahden seurakuntayhtymä peruuttivat toukokuiset Lähetysjuhlat, ensimmäistä kertaa juhlien 1859 alkaneen historian aikana.
– Lähetysseurassa olemme pettyneitä siihen, että joudumme tekemään päätöksen Lähetysjuhlien peruuttamisesta. Viranomaislinjauksen mukaan meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, ja ymmärrämme tilanteen vakavuuden, sanoo Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola.
– Lähetysjuhlille on tultu sotien aikana ja monenlaisina vaikeina vuosina. Olemme historiallisessa ja hämmentävässä tilanteessa. Valmistelut yhdessä Lahden seurakuntien kanssa ovat sujuneet erinomaisesti ja pohdimme, voisimmeko lähitulevaisuudessa tehdä jotain samankaltaista tapahtumaa yhdessä ja hyödyntää tehtyä työtä, hän täydentää.

Kesäkään ei tilannetta helpota. Suuret yleisötapahtumat kiellettiin heinäkuun loppuun asti. Maailmallakin on jo monia tapahtumia peruutettu tai vähintäänkin siirretty.

Jaa artikkeli: